Close
Dél-Spanyolország már csupán három óra alatt elérhető Madridból vonattal

Dél-Spanyolország már csupán három óra alatt elérhető Madridból vonattal

Spanyolország új, káprázatos vonatútja Madridból egyenesen Murciába visz.

Több évtizedes fejlesztési munka zárul le azzal, hogy elkészült Spanyolország új, nagysebességű vasúti hálózata, amely gyors és elképesztően olcsó közlekedést biztosít olyan nagyvárosok között, mint

Madrid, Barcelona, Valencia és Sevilla.

Most pedig a spanyol kormány egy újabb látványos, új nagysebességű vonattal összekötött útvonalat mutatott be, mely a fővárostól, Madridtól a délkeleti Murcia városáig tart.

A járat naponta négyszer közlekedik mindkét irányba.

A két közvetlen járattal az utazás két óra negyven percet vesz igénybe. A másik két vonat megáll Alicante tengerparti városában, az út ezzel három és fél óráig tart.

És miért érdemes Murciába menni?

Spanyolország hetedik legnagyobb városa barokk épületeiről, tornyos székesegyházáról és hatalmas vallási ünnepeiről ismert. Dél-Spanyolország többi részéhez hasonlóan egész évben zseniális időjárás várja az utazókat.

A Madrid-Murcia között közlekedő vonat jegyárai 19 eurótól vásárolhatók meg Renfe-AVE weboldalán.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty)

murcia | spanyolország | madrid

FOLYTASD EZZEL

Budapestet is érinti ez az Isztambulba tartó vonatos utazás

Új, váratlan trendet figyeltek meg a térképekkel kapcsolatban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram