Close
Káprázatos új vonatút vezet el az ikonikus maja örökségekhez

Káprázatos új vonatút vezet el az ikonikus maja örökségekhez

Az új Tren Maya hálózat a tengerparti üdülőhelyeket köti össze a Yucatán-félsziget ősi maja helyszíneivel.

Mexikó a világ egyik legelképesztőbb országa, ami nemcsak hatalmas, de rendkívül változatos is. Megtalálható ott minden az idilli tengerparti üdülőhelyektől és a sűrű trópusi dzsungeltől kezdve a magas hegyvonulatokon át az ősi civilizációk romjaiig.

Hamarosan sokkal könnyebbé válik ezeknek a látványosságoknak a meglátogatása. A Tren Maya nevű új vonatút ugyanis

a legendás maja helyszíneket kapcsolja majd össze a legnépszerűbb tengerparti üdülőhelyekkel.

A Tren Maya hálózat első része a örökségiről ismert Palenque-től Méridáig, Chichén Itzá romjaiig és Cancun világhírű strandjaiig fut majd. A hálózat ezen részének kiépítése még 2020-ban kezdődött, és

a tervek szerint 2023 végén pedig a nem mindennapi vonatút élesben is bemutatkozhat.

A Tren Maya három különböző kocsiból áll majd. A Xiinbaal kocsikat hatalmas panorámaablakokkal látták el, a Janal kocsik biztosítják az étkezési lehetőségeket, a „P’atal”-ok pedig luxuskörnyezetet kínálnak a nappali és éjszakai utazásokhoz.

A vonatút összesen 1525 kilométer hosszú lesz, a későbbi szakaszok pedig kiegészülnek a tengerparti Bacalar és Playa del Carmen városaival, valamint Tulum és Xpujil maja romhelyeivel.

(Forrás: Timeout, fotók: Getty)

maja | mexikó | vonat | vonatút | maja romok

FOLYTASD EZZEL

Rekordot döntött tavaly a Budapest Airport forgalma: nézd meg, mennyien utaztak a fővárosból!

A világ egyik leghíresebb szellemvárosa olyan, mintha a Disney tervezte volna

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram