Close
Ezek lesznek az idén Európa legjobb vonatútjai

Ezek lesznek az idén Európa legjobb vonatútjai

Reneszánszát éli az európai vonatközlekedés, az idei év pedig számos izgalmas úttal kecsegtet. A Lonely Planet összeállításában olyan vonatutakat válogatott össze, melyek garantáltan felejthetetlen emlékeket generálnak.

Bécs–Milánó a Nightjettel

Az osztrák vasúti társaság által üzemeltett Nighjet Bécsből egyenesen Milánóba visz, miközben áthalad a ligúriai La Spezia kikötővároson. Onnan aztán további zseniális utakra indulhatunk, például felkereshetjük a Cinque Terre színes falvait is.

Prágából Zürichbe

Az utóbbi években Zürich egyre inkább az éjszakai vasúti közlekedés csomópontjává vált, melyet a cseh vasúttársaság által üzemeltetett Copus Drezdán és Lipcsén keresztül összeköt a csodálatos Prágával.

Holyhead-London

A North Wales Line a világ egyik legrégebbi vasútvonala, melyet 1844 és 1850 között építettek és amely az északi part festői vidékén halad végig, hogy összekösse Dublint és Londont. Nemrégiben négy további vonallal bővült a hálózat, amely immár Északnyugat-Anglia és a Észak-Wales vasút fejlesztésének részét is képezik.

Hamburgból Stockholmba

Szeptembertől újra indulnak a közvetlen éjszakai vonatok Hamburgból Stockholmba, miután egy ideig szabályozási problémák miatt a svéd állami vasúttársaság legtöbb kocsiját nem engedték át Dánián. A fantasztikus utazások fénypontja az éjszakai átkelés Öresund hídon.

Keresztül Spanyolországon

Az új nagysebességű Iryo szabályosan felrázza a spanyol vasúti közlekedést, hiszen a vonatok gyorsak, kényelmesek, és a Trenitalia Frecciarossa személyvonataihoz hasonló négyosztályos szolgáltatást kínálnak.

Montreux-ból Interlakenbe

A GoldenPass Express Montreux-ból a Genfi-tó partjáig vezető útja talán mind közül a legfényűzőbb, hiszen látványos hágókon és lenyűgöző alpesi tájon halad keresztül. Ráadásul mostantól átszállás nélkül közlekedhetünk általa Spiez és Interlaken Ost felé is.

(Forrás: schengenvisainfo.com, fotók: Getty)

utazás | éjszakai vonat | vonatút | hálókocsis vonat | vonat

FOLYTASD EZZEL

Középkori mesevilágba repít a kőkunyhók falva Olaszországban

Kiderült, melyek az Egyesült Királyság kedvenc és legtöbbet kritizált látványosságai

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram