Close
Ilyen luxusban még nem vonatozhattunk keresztül Olaszországon

Ilyen luxusban még nem vonatozhattunk keresztül Olaszországon

Balett, retro és finom bor: így utazhatunk majd az új olasz Orient expresszen.

Nemrég írtunk a Párizs és Isztambul között közlekedő, klasszikus Orient expressz újraindulásáról, de eközben az olaszok sem pihennek, és gőzerővel dolgoznak a saját verziójukon, mely a tervek szerint 2024-ben indul útjára Orient Express La Dolce Vita néven.

A tizenkét, hetvenöt négyzetméteres deluxe kabint és tizennyolc, száztizennyolc négyzetméteres lakosztályt valamint egy éttermet is magában foglaló vonat

belső terei az olasz dizájn ’60-as évekbeli aranykorát idézik az ívelt vonalakkal, geometrikus mintákkal és retro színpalettával a milánói székhelyű Dimorestudio tervezésében.

De az élmény már az indulás előtt kezdetét veszi, az utasok ugyanis az Orient expressz várójában egy balettelőadást is megnézhetnek, miközben olasz édességeket és likőröket kóstolnak. Az ízélmények azután a vonaton is folytatódnak, ahol az utasok olasz borokkal és szezonális menüvel hódolhatnak a helyi gasztronómiai élvezeteknek. Mielőtt pedig bárki is unatkozni kezdene, a bárkocsiban koktélok és élő olasz zene mellett kezdhet sakkpartiba vagy kártyajátékba.

Minderre egy- és kétéjszakás utazások keretében lehet benevezni, előbbiek közé tartozik

a Toszkána szőlővidékeit bemutató, Montalcino, útban a finom borok felé című kirándulás és a Szicília partjain haladó út A Tirrén-tenger csodái Rómától Palermóig címmel.

Két éjszakát vonatozhatunk a Róma – Velence – Portofino vagy a Róma – Velence – Siena közötti útvonalon, de mehetünk Rómából Materába és bejárhatjuk Szicíliát Palermótól a Templomok völgyén át az Etnáig, és kóstolhatunk bort és szarvasgombát Róma és Monferrato között éjszakánként egy főre 2000 eurótól kezdődően a deluxe kabinban.

Amíg az olasz csodára várunk, a Venice Simplon Orient Expresszre már most is felszállhatunk, méghozzá akár Budapesten is.

(Forrás: Euronews, képek: Dimore studio)

vasút | olaszország | Orient Expressz | vonat | la dolce vita

FOLYTASD EZZEL

Középkori mesevilágba repít a kőkunyhók falva Olaszországban

Kiderült, melyek az Egyesült Királyság kedvenc és legtöbbet kritizált látványosságai

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram