Close
Budapestet is útba ejti a világ legromantikusabb vonata

Budapestet is útba ejti a világ legromantikusabb vonata

Az Orient expressznél romantikusabb és fényűzőbb vonatozási élmény nemigen létezik. Egy pohár pezsgővel a kézben orrot tapasztani az 1920-as évek kocsijának ablakaihoz, miközben sztárséfek gondoskodnak a legfinomabb falatokról…És ez még fokozható.

A híres expressz menetrendjét ugyanis most először decemberre is meghosszabbítják, ami azt jelenti, hogy a világ legromantikusabb vonata karácsonykor is közlekedni fog.

Az expressz új menetrendje tíz különböző útvonalat foglal magában, melyek között olyan úti célok szerepelnek, mint Párizs, Bécs, Amszterdam, Velence, Firenze, Prága és Budapest! Mindegyik útvonal egyéjszakás utazást jelent: a vendégek közvetlenül a vacsora előtt szállnak fel, négyfogásos menüt és italokat fogyaszthatnak, majd az expressz számos pazar lakosztályának egyikében tölthetik az éjszakát. A karácsonyhoz legközelebbi utazás december 20-án kezdődik, Párizsból Veronába és Velencébe tart majd, illetve Párizsból Bécsbe és vissza is indulnak utak december 17-én és 18-án.

A Belmond luxusszállodai cég által üzemeltetett Venice Simplon-Orient-Express az 1920-as és 1930-as évekből származó, felújított vasúti kocsikkal közlekedik. Az elhelyezés a történelmi hangulatú, kétágyas kabinoktól kezdve a márványkáddal, korlátlan pezsgővel és 24 órás concierge-szolgálattal ellátott lakosztályokig terjed.

Az étkezőkocsik önmagukban is lenyűgözőek és nem lepődnénk meg, ha az ünnepek idején néhány extra elemet is rejtenének.

Nyilvánvaló, hogy a jegyárak kilőnek a sztratoszféra felé. A legolcsóbb tikett egy egyszemélyes, egyéjszakás utazásért 3500 dollár (kb. 1,4 millió forint), a drágább lehetőségek pedig 9850 dollár (kb. négymillió forint) körül vannak.

Az Orient expressz számos bestsellernek és mozifilmnek volt ikonikus helyszíne, azonban a luxusvonat jóval több ennél: helyet kapott a művészetben és az irodalomtörténetben is. Nem véletlenül.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty Images)

luxus | fényűző | vonat | budapest | Orient Expressz

FOLYTASD EZZEL

Fantasztikus új úti célokkal bővít a WizzAir

Ettől az időponttól utazhatunk egyénileg is Japánba

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ha imádod a legminőségibb dizájnt, ez a hazai lakberendező cég lesz a mennyországod
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom