Close
Hamarosan újra az eredeti, egzotikus útvonalán suhan az Orient Expressz

Hamarosan újra az eredeti, egzotikus útvonalán suhan az Orient Expressz

Isztambul volt az Orient Expressz eredeti úti célja, amikor először elhagyta a párizsi pályaudvart 1883-ban. Két év múlva pedig, ha minden a tervek szerint alakul, ismét a klasszikussá vált vonalon utazhatunk tizenhét vintázs kocsiban.

A’20-as-’30-as években készült, faborítású kocsikat legutoljára egy svájci üzletember és utazásszervező, Albert Glatt újíttatta fel a ’80-as években, és a vonat Nostalgie Istanbul Orient Express néven közlekedett Zürich és Isztambul között. Extrême Orient Express néven még a leghosszabb vonatútja is hozzá kapcsolódik Párizs és Tokió között. A sokat látott vagonokat a 2024-es párizsi nyári olimpiára restaurálják újra.

A projektet az Accor hotellánc menedzseli, amely nemrégiben jelentette be, hogy jövőre Olaszországban is luxusvonatozhatunk a jóvoltából.

Mellettük a Belmond is üzemeltet Orient Expressz, egészen pontosan Venice Simplon Orient Express néven luxusjáratokat, melyek elsősorban London és Velence között közlekednek, de a menetrend legutóbb több európai várossal, köztük Budapesttel is bővült.

Hogy miért a világ legvágyottabb álomútja az Orient Expresszé? Ebben a fine dining élményeknek is nagy szerep jut. Hírnevének erejét pedig jól mutatja, hogy még ruhakollekciót is ihletett.

(Forrás: Accor, Independent, képek: Accor)

Orient Expressz | velence | Isztambul

FOLYTASD EZZEL

Légiutas-kísérők elárulták, mik azok, amiket semmiképp sem szabad enni és inni a repülőn

Uniós kísérleti projekt keretében rendezik újra az erdélyi település belvárosát

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram