Close
Hamarosan újra az eredeti, egzotikus útvonalán suhan az Orient Expressz

Hamarosan újra az eredeti, egzotikus útvonalán suhan az Orient Expressz

Isztambul volt az Orient Expressz eredeti úti célja, amikor először elhagyta a párizsi pályaudvart 1883-ban. Két év múlva pedig, ha minden a tervek szerint alakul, ismét a klasszikussá vált vonalon utazhatunk tizenhét vintázs kocsiban.

A’20-as-’30-as években készült, faborítású kocsikat legutoljára egy svájci üzletember és utazásszervező, Albert Glatt újíttatta fel a ’80-as években, és a vonat Nostalgie Istanbul Orient Express néven közlekedett Zürich és Isztambul között. Extrême Orient Express néven még a leghosszabb vonatútja is hozzá kapcsolódik Párizs és Tokió között. A sokat látott vagonokat a 2024-es párizsi nyári olimpiára restaurálják újra.

A projektet az Accor hotellánc menedzseli, amely nemrégiben jelentette be, hogy jövőre Olaszországban is luxusvonatozhatunk a jóvoltából.

Mellettük a Belmond is üzemeltet Orient Expressz, egészen pontosan Venice Simplon Orient Express néven luxusjáratokat, melyek elsősorban London és Velence között közlekednek, de a menetrend legutóbb több európai várossal, köztük Budapesttel is bővült.

Hogy miért a világ legvágyottabb álomútja az Orient Expresszé? Ebben a fine dining élményeknek is nagy szerep jut. Hírnevének erejét pedig jól mutatja, hogy még ruhakollekciót is ihletett.

(Forrás: Accor, Independent, képek: Accor)

velence | Orient Expressz | Isztambul

FOLYTASD EZZEL

Rossz hír a Ryanairrel utazóknak: nyolc budapesti járatát szünteti meg a légitársaság

Váratlan döntést hozott a WizzAir: több mint öt hónap után Oroszországba is indít gépeket a légitársaság

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom