Close
Így válik újra a világ legvágyottabb álomútjává az Orient Expressz

Így válik újra a világ legvágyottabb álomútjává az Orient Expressz

Aki olvasta Agatha Christie Gyilkosság az Orient Expresszen című krimijét, vagy látta az erről készült filmet, garantáltan elképzelte már magát a hihetetlenül látványos vonaton ülve.

A vonatút körüli varázslat újjáéled, köszönhetően annak, hogy újabb és újabb lehetőséget teremtenek nemzetközi szinten is a legenda feltámasztására. Ráadásul, ha ehhez még egészen különleges gasztronómiai programok is társulnak, az eredmény még felejthetetlenebb lesz.

Egyedülálló fine dining-élmény

Az Orient Expressz két eredeti vonatkocsiján látja vendégül a semmihez sem hasonlítható gasztronómiai élményre és időutazásra vágyókat a Glenlo Abbey Hotel & Estate, amelyet a közelmúltban Írország legjobb szállodájának választottak az Irish Independent olvasói. A szálloda 1998-ban nyitotta újra a két étkezőkocsit, amelyet mesébe illő történetek öveznek.

Az egyik kocsi, Leona már 1927-ben is az Isztambult Szentpétervárral összekötő úton vitte az utazókat. Később a brit Brighton Belle vonalhoz csatlakozott és olyan sztárokat szállított, mint Charlie Chaplin, Stan Laurel és Oliver Hardy. Később megjelent Sidney Lumet 1974-es, Agatha Christie regénye nyomán forgatott Gyilkosság az Orient Expresszen című filmjében is,

amelynek főszereplői Ingrid Bergman és Sir Sean Connery volt.

Az étkezőkocsik enteriőrje abszolút autentikus maradt a felújítást követően is, a látványos kárpitozás, a csipkefüggönyök, a csodálatos fa intarziás elemek gondoskodnak arról, hogy egy szempillantás alatt a népszerű krimiben érezhessük magunkat.

De nem csak az étkezés környezete páratlan, hanem az asztalra kerülő ételek is. A fine dining-fogások szigorúan helyi alapanyagokból készülnek, a Clare Island lazac, a Skeaghanore kacsa, vagy a Galway kecskesajt

az ír büszkeséget is szimbolizálják.

Milliós utazással egybekötött ünnep

Idén nyáron még ennél is különlegesebb, pezsgőzésben gazdag gasztronómiai élmények várják azokat, akik tényleg fejest ugranának az Orient Expressz-életérzésbe, közben pedig méltóképp meg akarják ünnepelni a világhírű pezsgőmárka, a Veuve Clicquot kétszázötvenedik jubileumát.

A Belmond 1982-ben indította el Velence Simplon-Orient-Express vonatútját, amely Londonból Velencébe viszi a vendégeit csodálatosan felújított, régi vonatkocsik segítségével. Most azonban mindezt még magasabb szintre emelik és

egy olyan felejthetetlen utazásra csábítanak, amelynek minden perce aranyat ér.

A különleges utazási és gasztronómiai élmény június 5-én, vasárnap veszi kezdetét a Veuve Clicquot bázisán, a franciaországi Reimsben. A napfelkeltét követően a vendégeket a pincemester, Didier Mariotti kalauzolja, majd ebéd után felszállnak a vonatra, hogy kezdetét vegye a sokmilliós kaland.

A fedélzeten az utazókat Jean Imbert séf négyfogásos vacsorája és természetesen további pezsgőkülönlegességek várják. Másnap a vonat áthalad Innsbruckon, hogy aztán Velencébe megérkezve a vendégeket hajóval vigyék a Belmond Hotel Cipriani-ba, ahol

a programot egy nagyszabású bál zárja.

A luxusutazást borsos áron hirdették meg. A Twin Cabin csomag ára 2,7 millió forintnak felel meg személyenként, a Cabin Suite pedig ennek duplája. A rendkívül elegáns Grand Suite ára megközelíti a fejenként tíz millió forintot, de tartalmaz egy felejthetetlen reggelit és az utazás előtti napon egy egy éjszakás tartózkodást a Veuve Clicquot’s Hôtel du Marcban, Reimsben.

(Forrás: Food&Wine, fotók: Glenlo Abbey Hotel, Venice Simplon-Orient Express, David Noton)

orient express | étterem | veuve clicquot | pezsgő | utazás

FOLYTASD EZZEL

Meglepő dolog derült ki a koffeinmentes kávéról

Három isteni étel, amihez csak egy percnyi energiát kell használnod

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram