Aki olvasta Agatha Christie Gyilkosság az Orient Expresszen című krimijét, vagy látta az erről készült filmet, garantáltan elképzelte már magát a hihetetlenül látványos vonaton ülve.
A vonatút körüli varázslat újjáéled, köszönhetően annak, hogy újabb és újabb lehetőséget teremtenek nemzetközi szinten is a legenda feltámasztására. Ráadásul, ha ehhez még egészen különleges gasztronómiai programok is társulnak, az eredmény még felejthetetlenebb lesz.
Egyedülálló fine dining-élmény
Az Orient Expressz két eredeti vonatkocsiján látja vendégül a semmihez sem hasonlítható gasztronómiai élményre és időutazásra vágyókat a Glenlo Abbey Hotel & Estate, amelyet a közelmúltban Írország legjobb szállodájának választottak az Irish Independent olvasói. A szálloda 1998-ban nyitotta újra a két étkezőkocsit, amelyet mesébe illő történetek öveznek.
Az egyik kocsi, Leona már 1927-ben is az Isztambult Szentpétervárral összekötő úton vitte az utazókat. Később a brit Brighton Belle vonalhoz csatlakozott és olyan sztárokat szállított, mint Charlie Chaplin, Stan Laurel és Oliver Hardy. Később megjelent Sidney Lumet 1974-es, Agatha Christie regénye nyomán forgatott Gyilkosság az Orient Expresszen című filmjében is,
amelynek főszereplői Ingrid Bergman és Sir Sean Connery volt.
Az étkezőkocsik enteriőrje abszolút autentikus maradt a felújítást követően is, a látványos kárpitozás, a csipkefüggönyök, a csodálatos fa intarziás elemek gondoskodnak arról, hogy egy szempillantás alatt a népszerű krimiben érezhessük magunkat.
De nem csak az étkezés környezete páratlan, hanem az asztalra kerülő ételek is. A fine dining-fogások szigorúan helyi alapanyagokból készülnek, a Clare Island lazac, a Skeaghanore kacsa, vagy a Galway kecskesajt
az ír büszkeséget is szimbolizálják.
Milliós utazással egybekötött ünnep
Idén nyáron még ennél is különlegesebb, pezsgőzésben gazdag gasztronómiai élmények várják azokat, akik tényleg fejest ugranának az Orient Expressz-életérzésbe, közben pedig méltóképp meg akarják ünnepelni a világhírű pezsgőmárka, a Veuve Clicquot kétszázötvenedik jubileumát.
A Belmond 1982-ben indította el Velence Simplon-Orient-Express vonatútját, amely Londonból Velencébe viszi a vendégeit csodálatosan felújított, régi vonatkocsik segítségével. Most azonban mindezt még magasabb szintre emelik és
egy olyan felejthetetlen utazásra csábítanak, amelynek minden perce aranyat ér.
A különleges utazási és gasztronómiai élmény június 5-én, vasárnap veszi kezdetét a Veuve Clicquot bázisán, a franciaországi Reimsben. A napfelkeltét követően a vendégeket a pincemester, Didier Mariotti kalauzolja, majd ebéd után felszállnak a vonatra, hogy kezdetét vegye a sokmilliós kaland.
A fedélzeten az utazókat Jean Imbert séf négyfogásos vacsorája és természetesen további pezsgőkülönlegességek várják. Másnap a vonat áthalad Innsbruckon, hogy aztán Velencébe megérkezve a vendégeket hajóval vigyék a Belmond Hotel Cipriani-ba, ahol
a programot egy nagyszabású bál zárja.
A luxusutazást borsos áron hirdették meg. A Twin Cabin csomag ára 2,7 millió forintnak felel meg személyenként, a Cabin Suite pedig ennek duplája. A rendkívül elegáns Grand Suite ára megközelíti a fejenként tíz millió forintot, de tartalmaz egy felejthetetlen reggelit és az utazás előtti napon egy egy éjszakás tartózkodást a Veuve Clicquot's Hôtel du Marcban, Reimsben.
(Forrás: Food&Wine, fotók: Glenlo Abbey Hotel, Venice Simplon-Orient Express, David Noton)
pezsgő | gasztronómia | nagy sztori | orient express | fine dining | étterem
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!