Aki olvasta Agatha Christie Gyilkosság az Orient Expresszen című krimijét, vagy látta az erről készült filmet, garantáltan elképzelte már magát a hihetetlenül látványos vonaton ülve.
A vonatút körüli varázslat újjáéled, köszönhetően annak, hogy újabb és újabb lehetőséget teremtenek nemzetközi szinten is a legenda feltámasztására. Ráadásul, ha ehhez még egészen különleges gasztronómiai programok is társulnak, az eredmény még felejthetetlenebb lesz.
Egyedülálló fine dining-élmény
Az Orient Expressz két eredeti vonatkocsiján látja vendégül a semmihez sem hasonlítható gasztronómiai élményre és időutazásra vágyókat a Glenlo Abbey Hotel & Estate, amelyet a közelmúltban Írország legjobb szállodájának választottak az Irish Independent olvasói. A szálloda 1998-ban nyitotta újra a két étkezőkocsit, amelyet mesébe illő történetek öveznek.
Az egyik kocsi, Leona már 1927-ben is az Isztambult Szentpétervárral összekötő úton vitte az utazókat. Később a brit Brighton Belle vonalhoz csatlakozott és olyan sztárokat szállított, mint Charlie Chaplin, Stan Laurel és Oliver Hardy. Később megjelent Sidney Lumet 1974-es, Agatha Christie regénye nyomán forgatott Gyilkosság az Orient Expresszen című filmjében is,
amelynek főszereplői Ingrid Bergman és Sir Sean Connery volt.
Az étkezőkocsik enteriőrje abszolút autentikus maradt a felújítást követően is, a látványos kárpitozás, a csipkefüggönyök, a csodálatos fa intarziás elemek gondoskodnak arról, hogy egy szempillantás alatt a népszerű krimiben érezhessük magunkat.
De nem csak az étkezés környezete páratlan, hanem az asztalra kerülő ételek is. A fine dining-fogások szigorúan helyi alapanyagokból készülnek, a Clare Island lazac, a Skeaghanore kacsa, vagy a Galway kecskesajt
az ír büszkeséget is szimbolizálják.
Milliós utazással egybekötött ünnep
Idén nyáron még ennél is különlegesebb, pezsgőzésben gazdag gasztronómiai élmények várják azokat, akik tényleg fejest ugranának az Orient Expressz-életérzésbe, közben pedig méltóképp meg akarják ünnepelni a világhírű pezsgőmárka, a Veuve Clicquot kétszázötvenedik jubileumát.
A Belmond 1982-ben indította el Velence Simplon-Orient-Express vonatútját, amely Londonból Velencébe viszi a vendégeit csodálatosan felújított, régi vonatkocsik segítségével. Most azonban mindezt még magasabb szintre emelik és
egy olyan felejthetetlen utazásra csábítanak, amelynek minden perce aranyat ér.
A különleges utazási és gasztronómiai élmény június 5-én, vasárnap veszi kezdetét a Veuve Clicquot bázisán, a franciaországi Reimsben. A napfelkeltét követően a vendégeket a pincemester, Didier Mariotti kalauzolja, majd ebéd után felszállnak a vonatra, hogy kezdetét vegye a sokmilliós kaland.
A fedélzeten az utazókat Jean Imbert séf négyfogásos vacsorája és természetesen további pezsgőkülönlegességek várják. Másnap a vonat áthalad Innsbruckon, hogy aztán Velencébe megérkezve a vendégeket hajóval vigyék a Belmond Hotel Cipriani-ba, ahol
a programot egy nagyszabású bál zárja.
A luxusutazást borsos áron hirdették meg. A Twin Cabin csomag ára 2,7 millió forintnak felel meg személyenként, a Cabin Suite pedig ennek duplája. A rendkívül elegáns Grand Suite ára megközelíti a fejenként tíz millió forintot, de tartalmaz egy felejthetetlen reggelit és az utazás előtti napon egy egy éjszakás tartózkodást a Veuve Clicquot's Hôtel du Marcban, Reimsben.
(Forrás: Food&Wine, fotók: Glenlo Abbey Hotel, Venice Simplon-Orient Express, David Noton)
pezsgő | utazás | orient express | nagy sztori | gasztronómia | étterem
5 lélegzetelállító túraútvonal Európában, amin egyszer az életben végig kell menni
Manhattan lüktető energiáját mostantól bárki magán viselheti ennek az új kollekciónak köszönhetően

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!