Close
Ilyen csodálatos lesz az új Orient expressz

Ilyen csodálatos lesz az új Orient expressz

A Nostalgie-Istanbul-Orient-Express az eredeti vonat felújított kocsiait is tartalmazza majd.

A vintázs vonatok rajongóinak örömére kel ismét életre az eredeti Orient expressz, miután több kocsiját felújítják. A tervek szerint egy luxus utazási cég 2025-ben tizenhét eredeti kocsit indít majd újra Nostalgie-Istanbul-Orient-Express néven.

Az Orient expressz 1977-ig közlekedett Párizs és Isztambul között, közel negyven év elteltével pedig ismét útnak indul a klasszikus álomút.

Az újjászületett kocsik között van háló-, társalgó- és étteremkocsi is, melyek még leromlott állapoutkban is egy varázslatos, letűnt korszakot idéztek meg. A párizsi Maxime d’Angeac tervezőstúdió azonban visszaadja régi fényüket.

A Nostalgie-Istanbul-Orient-Express néhány kocsija már el is készült, így például

az elnöki lakosztály, amely saját hálószobával, fürdőszobával, nappalival és irodával rendelkezik.

A Nostalgie-Istanbul-Orient-Expresst a francia Accor cég fogja üzemeltetni, de – ahogyan arról a Roadster is beszámolt – a Belmond is elindította már saját járatait Európa-szerte, 2023-ban pedig Olaszországban elindul a La Dolca Vita is.

(Forrás: TimeOut, fotók: Accor)

orient express | accor | vonat | vasút

FOLYTASD EZZEL

A tíz legfurcsább kérés, amit a légiutas-kísérők valaha kaptak

Mutatjuk, mely európai síterepeken lehet a legtöbb hóval számolni

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram