Close
Itt az újabb bizonyíték arra, hogy újjáéledt Európa éjszakai vonathálózata

Itt az újabb bizonyíték arra, hogy újjáéledt Európa éjszakai vonathálózata

Új, éjszakai vonatút indul Velencébe és Horvátországba Stuttgartból.

Az elmúlt években újabb és újabb meglepetések érték az utazás szerelmeseit, hiszen szinte nem múlik el nap úgy, hogy ne szembesülnénk az újjáéledő vasúti közlekedéssel. Ahogyan arról a Roadster is beszámolt, a közelmúltban indultak új, hálókocsis vonatok Prágából Svájcba és Németországba,

de éjszakai vonatjáratok indulását jelentették be Németországból Ausztriába, Olaszországba, Magyarországra, Szlovéniába és Horvátországba.

Az új útvonalakon haladó járatokat a Nightjet üzemelteti. A Stuttgartból induló vonatok Európa kulcsfontosságú kulturális központjait, Velencét, Bécset, Budapestet, Ljubljanát és Zágrábot érintik.

Az év bizonyos időszakaiban (főleg karácsonykor, húsvétkor és nyáron) Stuttgartból közvetlen járatok is indulnak majd Rijekáig. Az út a számítások szerint tizenöt órán keresztül tart majd.

(Forrás: TimeOut, fotók: Nightjet és Getty Images)

stuttgart | vonat | utazás | hálókocsis vonat | éjszakai vonat

FOLYTASD EZZEL

Rekordot döntött tavaly a Budapest Airport forgalma: nézd meg, mennyien utaztak a fővárosból!

A világ egyik leghíresebb szellemvárosa olyan, mintha a Disney tervezte volna

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram