Decembertől újabb nyugat-európai nagyvárosba utazhatunk közvetlen vonattal

December 11-től új menetrendet vezet be a MÁV, ami a nemzetközi útvonalakon is több változást hoz.

A 2022-2023-as menetrend egyik legfontosabb újdonsága, hogy új német város válik átszállás nélkül elérhetővé Budapestről éjszakai vonattal:

decembertől a Kálmán Imre EuroNight München helyett Stuttgartig jár, és Augsburgot, Ulmot, Göppingent érintve érkezik Baden-Württemberg tartomány fővárosába.

A Stuttgart melletti Esslingen am Neckar

A vonat, amelyen ülő-, fekvő- és hálókocsis helyek is lesznek, naponta 20.40-kor indul a Keletiből, és 8:37-kor érkezik a stuttgarti főpályaudvarra, onnan pedig 20:29-kor indul Budapestre. A jegyek 11960 forintnál kezdődnek a 12 órás útra az ülőhelyekre, a fekvőhelyek 19960, a hálókocsis helyek pedig 27960 forintnál kezdődnek, egyszemélyes fülkében 51960 forinttól utazhatunk, két személyre 71920 forinttól válthatunk jegyet egy kétszemélyes fülkébe.

Fontos változás még, hogy a fővárosból Aradra már délelőtt meg lehet érkezni,

illetve onnan késő délután is elég hazaindulni. A Zaránd InterCity-vonatpár, amely eddig csupán Szolnok és Arad között közlekedett, a Keleti pályaudvarról indul és oda is érkezik.

Arad

Horvátország felé, a Pécs–Villány–Eszék vasútvonalon új nemzetközi összeköttetés létesül, és ismét négy pár vonat közlekedik naponta. Budapest és Zágráb között is módosul a menetrend, mert a horvát vasúttársaság döntése alapján évközben az eddigi Gradec-Tópart nemzetközi InterCity vonatpár csupán Budapest és Gyékényes között fog közlekedni.

Szlovénia irányába néhány vonat az alacsony kihasználtság miatt a határt a továbbiakban nem lépi át, Őrihódos állomás napi három pár vonattal lesz a továbbiakban elérhető, ugyanakkor Őriszentpéter és Zalaegerszeg között sűrűbben, ütemesen közlekednek majd a belföldi vonatok.

Eközben új és látványos hálókocsis járat köti össze Közép-Európa kulturális központjait, és hamarosan közvetlen vonat közlekedik majd Párizs és Berlin között.

(Forrás: Turizmus.com, képek: Getty Images)

változás | stuttgart | Németország | közvetlen | máv

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom