Close
Decembertől újabb nyugat-európai nagyvárosba utazhatunk közvetlen vonattal

Decembertől újabb nyugat-európai nagyvárosba utazhatunk közvetlen vonattal

December 11-től új menetrendet vezet be a MÁV, ami a nemzetközi útvonalakon is több változást hoz.

A 2022-2023-as menetrend egyik legfontosabb újdonsága, hogy új német város válik átszállás nélkül elérhetővé Budapestről éjszakai vonattal:

decembertől a Kálmán Imre EuroNight München helyett Stuttgartig jár, és Augsburgot, Ulmot, Göppingent érintve érkezik Baden-Württemberg tartomány fővárosába.

A Stuttgart melletti Esslingen am Neckar

A vonat, amelyen ülő-, fekvő- és hálókocsis helyek is lesznek, naponta 20.40-kor indul a Keletiből, és 8:37-kor érkezik a stuttgarti főpályaudvarra, onnan pedig 20:29-kor indul Budapestre. A jegyek 11960 forintnál kezdődnek a 12 órás útra az ülőhelyekre, a fekvőhelyek 19960, a hálókocsis helyek pedig 27960 forintnál kezdődnek, egyszemélyes fülkében 51960 forinttól utazhatunk, két személyre 71920 forinttól válthatunk jegyet egy kétszemélyes fülkébe.

Fontos változás még, hogy a fővárosból Aradra már délelőtt meg lehet érkezni,

illetve onnan késő délután is elég hazaindulni. A Zaránd InterCity-vonatpár, amely eddig csupán Szolnok és Arad között közlekedett, a Keleti pályaudvarról indul és oda is érkezik.

Arad

Horvátország felé, a Pécs–Villány–Eszék vasútvonalon új nemzetközi összeköttetés létesül, és ismét négy pár vonat közlekedik naponta. Budapest és Zágráb között is módosul a menetrend, mert a horvát vasúttársaság döntése alapján évközben az eddigi Gradec-Tópart nemzetközi InterCity vonatpár csupán Budapest és Gyékényes között fog közlekedni.

Szlovénia irányába néhány vonat az alacsony kihasználtság miatt a határt a továbbiakban nem lépi át, Őrihódos állomás napi három pár vonattal lesz a továbbiakban elérhető, ugyanakkor Őriszentpéter és Zalaegerszeg között sűrűbben, ütemesen közlekednek majd a belföldi vonatok.

Eközben új és látványos hálókocsis járat köti össze Közép-Európa kulturális központjait, és hamarosan közvetlen vonat közlekedik majd Párizs és Berlin között.

(Forrás: Turizmus.com, képek: Getty Images)

máv | változás | nemzetközi | közvetlen | Németország

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram