Close
Hangulatos őszi-téli kiruccanásra csábít Európa új hálókocsis vonata

Hangulatos őszi-téli kiruccanásra csábít Európa új hálókocsis vonata

Szeptember 1-jén indult el és naponta közlekedik Stockholm és Hamburg között.

A svéd SJ és Hector Rail valamint a német RDC Germany együttműködéséből született útvonalon másodosztályú ülőhelyekre és négy-hat személyes, másodosztályú fekvőkocsikba, egy-két személyes másodosztályú és egy-három személyes első osztályú hálófülkékbe lehet jegyet venni.

Az árakat euróban határozzák meg, de az SJ honlapján svéd koronában is megtaláljuk őket. Eszerint

a másodosztályú ülések 300 svéd koronánál (körülbelül 11 ezer forintnál) kezdődnek.

A kép illusztráció

Svédország egyébként idén tavasszal indította újra a vonatközlekedést Finnországba, ami körülbelül 30 évig szünetelt, április 1-jén újra megnyílt a haparandai határátkelő is.

Bár több európai ország is küzd a vonatozás népszerűsítéséért, az Eurostat legutóbbi jelentése szerint az európai lakosok első számú közlekedési eszköze továbbra is az autó.

Hamburg

Gondoltad volna, hogy Magyarország is szerepel Európa tíz legjobb hálókocsis vonatútja között? Budapestről például az egyik legszebb svájci városba is eljuthatunk éjszakai vonatozással.

(Forrás: Schengen Visa Info, képek: Getty Images, Unsplash)

stockholm | hamburg | vonat | éjszaka | vasút

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Ezen a napon ne induljunk útnak, teljesen leáll a közlekedés Németországban

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom