Close
Újra el lehet jutni Budapestről az egyik legszebb svájci városba hálókocsival

Újra el lehet jutni Budapestről az egyik legszebb svájci városba hálókocsival

Ismét el lehet jutni Budapestről Zürichbe hálókocsival; a Münchenbe induló Kálmán Imre EuroNight egy része Salzburgtól külön kocsikkal közlekedik Svájc legnagyobb városába – közölte a MÁV-Start Zrt. hétfőn.

A Kálmán Imre EuroNight a Keleti pályaudvarról menetrend szerint 20:40-kor indul, és a Győrön, Bécsen, Salzburgon, Innsbruckon és Feldkirchen át közlekedő közvetlen kocsijai 8:20-kor érkeznek meg Zürichbe.

Visszaúton Zürichből 21:40-kor indulnak a közvetlen kocsik, amelyek a Keleti pályaudvarra 9:19-kor futnak be.

Az éjszakai vonatra a jegyárak az előző évhez képest nem változtak: háromágyas fülkében utasonként 69,90 euró (kb. 25 ezer forint), kétágyasban 89,90 eurótól (kb. 32 ezer forinttól) vásárolhatók meg a SparNight-menetjegyek.

A koronavírus-járvány előtti utolsó évben a zürichi hálókocsit több mint 13 ezer utas vette igénybe – ugyanabban az évben Münchenbe és Brassóba is kilencezer körül volt a hálókocsiban utazók száma.

Az átlagos kihasználtság kilencvenhárom-kilencvennégy százalék volt, és még a leggyengébb januári időszakban sem ment hetvenöt százalék alá. Tavaly nyáron, abban a másfél hónapban, amikor a közlekedést lehetővé vált, minden korlátozás ellenére is az átlagos kihasználtság hetven százalék volt, és több mint ezerkétszáz utas választotta a hálókocsit – olvasható a vasúttársaság közleményében.

Olaszország pedig hamarosan elindítja első Dolce Vita hálókocsis vonatait. A tervek szerint az első szerelvények 2023-ban futnak majd ki, hogy tíz útvonalon keresztül válhassanak felfedezhetővé Olaszország legcsodálatosabb tájai. A vonatút tizennégy régión halad keresztül, és százhuszonnyolc ikonikus várost érint.

(Forrás: MTI, fotók: Pixabay, Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Még a PCR-teszt sem mentesít: minden magyar kötelezően karanténba kerül hétfőtől, aki Dél-Afrikából jön
Magyarország szigorú korlátozásokat vezet be mától a dél-afrikai variáns miatt
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
Káprázatosan szép magyar projekt mutatja meg, milyenek a jövő élhető otthonai!
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom