Close
Luxus hálókocsis vonatutakon tapasztalhatod meg az igazi olasz életérzést

Luxus hálókocsis vonatutakon tapasztalhatod meg az igazi olasz életérzést

A csúcskategóriás Dolce Vita vonatok tíz útvonalon közlekednek, és százhuszonnyolc várost érnek majd el.

Olaszország hamarosan elindítja első Dolce Vita hálókocsis vonatait. A tervek szerint az első szerelvények 2023-ban futnak majd ki, hogy tíz útvonalon keresztül válhassanak felfedezhetővé Olaszország legcsodálatosabb tájai.

A vonatút tizennégy régión halad keresztül és 128 ikonikus várost érint.

Míg az útvonalak olyan népszerű területeket érintenek, mint Toszkána Val d’Orcia és a Dolomitok, kevésbé ismert vidékek is látogathatóvá válnak a segítségével, például könnyedén eljuthatnak az érdeklődők a Basilicata partvidékre, a calabriai Sila-hegységbe és Materába, ahol a James Bond Nincs idő meghalni című filmjét forgatták. 

A hálókocsis vonatutak egy–három éjszakáig tartanak és Federico Fellini 1960-as La Dolce Vita című filmje előtt tisztelegnek, így a vonatokon megjelenik majd Gio Ponti, Carlo Scarpa és Piero Fornasetti is. 

A tizenegy vendégkocsiból álló szerelvény hatvannégy vendég befogadására képes, tizenkét deluxe kabint és húsz lakosztályt tartalmaz. A fedélzeten élő programok is lesznek, a vendégek élvezhetik a lounge bár és az éttermek kiemelkedő szolgáltatásait is. A bejelentést Rómából Civitavecchia felé tették meg, a sajtótájékoztatóval egybekötött tesztút során pedig Carlo Cracco Michelin-csillagos séf gondoskodott a különleges fogásokról.

Az új szolgáltatás az olasz Ferrovie dello Stato állami vasúttársaság Trenitalia részlege és a római Soho-házról és a velencei Rosewoodról ismert Arsenale Spa luxus vendéglátóipari társaság közötti partnerség eredményeként jöhetett létre. Ahogyan arról már mi is beszámoltunk, a luxus vonatutak népszerűsége az utóbbi időben folyamatosan nő, hamarosan elindul egy járat Alaszkában, de a közeljövőben utazhatunk majd a Belmond Royal Scotsman és a Velence Simplon-Orient-Express hálókocsis vonatjain is.

Közben itthon a hegyeshalmi vasúti határátkelőn keresztül június 1-jétől Budapestről Bécsbe óránként lehet eljutni. Svájcba újraindul a közvetlen railjet express vonatpár és az éjszakai vonat is. Bajorországba, Münchenbe visszaáll a kétóránkénti közlekedés nappal, és ismét közlekedik az éjszakai vonat is.

(Fotók: Getty Images)

nagy sztori | vonat | utazás | luxus | Európa

FOLYTASD EZZEL

Ez a cég keres valakit, aki 21 millió forintért bejárja Izland legcsodásabb tájait

Erre nem gondolt a vasúttársaság, amikor bevezette az ingyenes vonatjegyet

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom