Close
Spával, whiskykóstolóval és kastélytúrával csábít ez a vonatkaland

Spával, whiskykóstolóval és kastélytúrával csábít ez a vonatkaland

Áprilisban gördül ki a Belmond Royal Scotsman, amely erős versenyzőnek számít a prémium vonatutak piacán.

Az 1985-ben alapított társaság hamar népszerű lett a szigetországban, és a sikerek hatására a kocsik korszerűsítése is legalább olyan gyorsan haladt: a kezdeti gőzmozdonyok után már elektromos hajtásúak koptatták a síneket, a Royal Scotsman pedig 2007-ben beolvadt a Belmondba.

A 2021-es év a nagy visszatéréseké lesz: április 12-től mindjárt a saját fürdőszobával és fedélzeti wellnessrészleggel felszerelt Belmond Royal Scotsman a mérhetetlenül gyönyörű skót felföld tájain indul útjára legfeljebb negyven utasával.

A luxusutazás megállói között olyan csodálatos kastélyok szerepelnek, mint a Glamis, az Eilean Donan vagy az Alnwick, de az utasok megnézhetik a Glenfinnan viaduktot, felkeresnek whiskylepárlót, és még az agyaggalamb-lövészetet is kipróbálhatják.

Mivel a vonaton maximum negyvenen tartózkodhatnak, a Belmond Royal Scotsman mindenben megfelel a manapság alapvetésnek számító társadalmi távolságtartás feltételeinek, ráadásul a kényelem és a higiénia érdekében valamennyi kabinban külön fürdőszoba található. A bárban pedig hatvanöt különböző whiskyfajtából lehet kortyolgatni.

Lehetőség van egyébként az októberig közlekedő vonat privát jellegű kibérlésére is: ebben az esetben a maximum huszonnégy vendég a golfozástól kezdve a whiskykóstolón át a csillagok bámulásáig számos egyedi élményben részesülhet. A két éjszakás bérleti díj ára 35 ezer fonttól kezdődik.

A normál jegyek ára sem számít visszafogottnak: a két éjszakás turnusra 3195 fontért, a hét éjszakásra 12 500 fontért lehet foglalni – már amennyiben sikerül, ugyanis a legtöbb útra már az összes jegyet eladták.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Getty Images)

luxus | whisky | túra | spa | vonat

FOLYTASD EZZEL

Kiakadtak a budapestiek az idei adventi villamoson

Ezekben a városokban garantáltan magával ragad a karácsonyi hangulat

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram