Close
Vízen csordogáló luxus: tavasszal elindul a hajózás Orient expressze

Vízen csordogáló luxus: tavasszal elindul a hajózás Orient expressze

A Velencében debütáló úszó butikhotelbe becsekkolni olyan lesz, mintha egy modern Orient expresszel utaznánk körbe a lagúnák városát, csak éppen kötött pálya helyett vízen hömpölyögve.

Ez az Uniworld által útnak indított S.S. La Venezia, amely mindent megtesz az autentikus élményért: még a csillogó-villogó enteriőrje is tradicionális velencei ihletésű.

A patinás társaság valamennyi hajóját úgy álmodták meg, hogy az hangulatában és berendezésében mindig reflektáljon az adott célállomásra.

Az S.S. La Venezia belső világa a 1921-ben alapított Fortuny érdeme, amely kézzel készült textíliáiról ismert (a műveletek pontos részleteit egyébként máig titkolják).

Mindezek eredményeként az art deco stílusú, elegáns helyiségekben gyönyörűen megmunkált muránói üveg, merész szövetek és dekoratív tapéta van jelen, a márványpadlóval vagy bronzberakásos parkettával díszített kabinokban pedig hatalmas ablakok segítenek elmélyülni a panorámában.

A hajón hatvanhárom kabin található, összesen százhuszonhat utas tud kényelmesen elmerülni a Velence-élményben. Junior, klasszikus és előkelő lakosztály közül választhatnak a vendégek, akik már a lobbyban átélhetik a város összetéveszthetetlen hangulatát, merthogy az enteriőr az 1930-as évek Velencéjét idézi. Az étterem kínálata természetesen a hagyományos velencei konyhára épül.

Az Uniworld flottájához tartozó S.S. La Venezia 2021 márciusában hagyja el először a kikötőt. A város mellett az észak-olasz régió egyéb gyöngyszemeit is bejáró tíznapos utazás ára fejenként 2899 dollártól (nagyjából 887 ezer forinttól) indul.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Lonely Planet, fotók: Uniworld, Pixabay)

S.S. La Venezia | velence | szálloda | hajó | úszó

FOLYTASD EZZEL

Elsötétülhetnek a karácsonyi vásárok az egekbe szökő energiaárak miatt Európa-szerte

Kiderült, mely városokban és mennyivel lesznek drágábbak a hotelszobák jövőre

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram