Close
Hamarosan közvetlen vonat közlekedik majd Párizs és Berlin között

Hamarosan közvetlen vonat közlekedik majd Párizs és Berlin között

Jelenleg át kell szállniuk azoknak, akik a két főváros között akarnak utazni.

A német Deutsche Bahn tájékoztatása szerint új gyorsvonat indul majd hamarosan Párizs és Berlin között, a két város összeköttetése pedig közvetlen lesz.

Az út hét órát vesz majd igénybe.

A Deutsche Bahn vezérigazgatója szerint a Németország és Franciaország közötti gyorsvonat kiváló példája annak, hogyan lehet vonzó úti célokkal elősegíteni a határokon átnyúló vasúti forgalmat. Dr. Richard Lutz hisz a vasútban rejlő hatalmas lehetőségekben, és bízik abban, hogy

az új, közvetlen járat még több embert inspirál majd a vonatozásra.

Jelenleg ahhoz, hogy Berlinből Párizsba juthassunk, egy átszállásra van szükség, és a menetidő is körülbelül nyolc óra. Emellett napi tizenkét járat köti össze Franciaországot és Németországot,

a leggyorsabban vonattal Stuttgartból lehet megközelíteni Párizst, ez alig több, mint három órát vesz igénybe.

A francia közlekedési társaság, az SNCF másfél évtizede dolgozik együtt a Deutche Bahn-nal, úgy vélik, a klímaváltozás miatt a vasút a legjobb alternatívát kínálja a ország közötti üzleti és szabadidős utazásra.

Az új közvetlen járat várhatóan 2023 végén indul.

(Forrás: Travel+Leisure, fotó: Andrew Holt, Getty)

párizs | Németország | gyorsvonat | utazás | vonatút

FOLYTASD EZZEL

Új, váratlan trendet figyeltek meg a térképekkel kapcsolatban

A világ legrégebbi városai a történelem esszenciái

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram