Close
Új és látványos hálókocsis járat köti össze Közép-Európa kulturális központjait

Új és látványos hálókocsis járat köti össze Közép-Európa kulturális központjait

A cseh nemzeti vasúttársaság, a ČD újjáéleszti egy korábban megszüntetett hálókocsis útvonalát, hogy összeköttetést biztosítson a Prága és Németország, valamint Svájc között.

Európa-szerte az elmúlt években egyre több, korábban megszüntetett hálókocsis vonat éled újra a megfizethetőség és a fenntarthatóság jegyében, amelyek így

olcsó, kényelmes és környezetbarát alternatívát jelentenek a légi közlekedéssel szemben.

Ebbe a sorba áll be a cseh nemzeti vasúttársaság, a Czech Railways, amely a 2017-ben megszüntetett járatát éleszti újra. A Canopus nevet kapó hálókocsis vonatút

Prágát, Drezdát, Lipcsét, Frankfurt am Maint, Bázelt és Zürich-et köti össze,

és az osztrák (ÖBB), a svájci (SBB) és a német (DB) nemzeti vasúttársaságokkal együttműködésben valósul meg.

A jegyek hatvankilenc eurótól, azaz körülbelül huszonnyolcezer forinttól indulnak. A járat Prágából 18:25-kor indul és 9:05-kor érkezik Zürichbe, illetve Zürichet 19:59-kor hagyja el és 9:25-kor érkezik vissza Prágába.

A tervek szerint a Prága-Zürich járat december 11-én indul újra, Wi-Fi-vel, új kabinokkal és még magasabb szintű tűzvédelemmel.

(Forrás: Timeout, fotók: Getty)

vasút | hálókocsis vonat | prága | vonat | zürich

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram