Close
Új és látványos hálókocsis járat köti össze Közép-Európa kulturális központjait

Új és látványos hálókocsis járat köti össze Közép-Európa kulturális központjait

A cseh nemzeti vasúttársaság, a ČD újjáéleszti egy korábban megszüntetett hálókocsis útvonalát, hogy összeköttetést biztosítson a Prága és Németország, valamint Svájc között.

Európa-szerte az elmúlt években egyre több, korábban megszüntetett hálókocsis vonat éled újra a megfizethetőség és a fenntarthatóság jegyében, amelyek így

olcsó, kényelmes és környezetbarát alternatívát jelentenek a légi közlekedéssel szemben.

Ebbe a sorba áll be a cseh nemzeti vasúttársaság, a Czech Railways, amely a 2017-ben megszüntetett járatát éleszti újra. A Canopus nevet kapó hálókocsis vonatút

Prágát, Drezdát, Lipcsét, Frankfurt am Maint, Bázelt és Zürich-et köti össze,

és az osztrák (ÖBB), a svájci (SBB) és a német (DB) nemzeti vasúttársaságokkal együttműködésben valósul meg.

A jegyek hatvankilenc eurótól, azaz körülbelül huszonnyolcezer forinttól indulnak. A járat Prágából 18:25-kor indul és 9:05-kor érkezik Zürichbe, illetve Zürichet 19:59-kor hagyja el és 9:25-kor érkezik vissza Prágába.

A tervek szerint a Prága-Zürich járat december 11-én indul újra, Wi-Fi-vel, új kabinokkal és még magasabb szintű tűzvédelemmel.

(Forrás: Timeout, fotók: Getty)

hálókocsis vonat | prága | vasút | zürich | vonat

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram