Új és látványos hálókocsis járat köti össze Közép-Európa kulturális központjait

A cseh nemzeti vasúttársaság, a ČD újjáéleszti egy korábban megszüntetett hálókocsis útvonalát, hogy összeköttetést biztosítson a Prága és Németország, valamint Svájc között.

Európa-szerte az elmúlt években egyre több, korábban megszüntetett hálókocsis vonat éled újra a megfizethetőség és a fenntarthatóság jegyében, amelyek így

olcsó, kényelmes és környezetbarát alternatívát jelentenek a légi közlekedéssel szemben.

Ebbe a sorba áll be a cseh nemzeti vasúttársaság, a Czech Railways, amely a 2017-ben megszüntetett járatát éleszti újra. A Canopus nevet kapó hálókocsis vonatút

Prágát, Drezdát, Lipcsét, Frankfurt am Maint, Bázelt és Zürich-et köti össze,

és az osztrák (ÖBB), a svájci (SBB) és a német (DB) nemzeti vasúttársaságokkal együttműködésben valósul meg.

A jegyek hatvankilenc eurótól, azaz körülbelül huszonnyolcezer forinttól indulnak. A járat Prágából 18:25-kor indul és 9:05-kor érkezik Zürichbe, illetve Zürichet 19:59-kor hagyja el és 9:25-kor érkezik vissza Prágába.

A tervek szerint a Prága-Zürich járat december 11-én indul újra, Wi-Fi-vel, új kabinokkal és még magasabb szintű tűzvédelemmel.

(Forrás: Timeout, fotók: Getty)

zürich | vonat | vasút | prága | hálókocsis vonat

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom