Close
Mindenhol be kellene vezetni azt, amit ez a spanyol reptér meglépett

Mindenhol be kellene vezetni azt, amit ez a spanyol reptér meglépett

Az írországi Shannon reptér után Mallorcán is bevezették azt az innovációt, amely alapjaiban alakítja át a biztonsági ellenőrzések gyakorlatát.

Novemberben kezdődtek és várhatóan négy évig tartanak a Son Sant Joan repülőtér korszerűsítési munkálatai, melyek keretében a biztonsági rendszer is megújul, ennek köszönhetően pedig nem kell majd kivenni a kézipoggyászból sem a folyadékokat, sem az elektronikai eszközöket. Emellett két új check-in pult és csomagkiadó szalag teszi még gördülékenyebbé a poggyásszal kapcsolatos procedúrákat.

 

Az említett egyszerűsítést az új, kórházakban használatosakhoz hasonló CT-szkennerek teszik lehetővé,

melyek segítségével kiszűrhetők a csomagokban esetlegesen rejtőző robbanóanyagok, így a folyadékmennyiség korlátozására sem kesz szükség.

A brit reptereken szintén tesztelik az új technológiát, és várhatóan 2024-től vezetik be az újítást.

(Forrás: Euronews, képek: Getty Images)

spanyolország | Son Sant Joan | laptop | mallorca | repülőtér

FOLYTASD EZZEL

Rekordot döntött tavaly a Budapest Airport forgalma: nézd meg, mennyien utaztak a fővárosból!

A világ egyik leghíresebb szellemvárosa olyan, mintha a Disney tervezte volna

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram