Mindenhol be kellene vezetni azt, amit ez a spanyol reptér meglépett

Az írországi Shannon reptér után Mallorcán is bevezették azt az innovációt, amely alapjaiban alakítja át a biztonsági ellenőrzések gyakorlatát.

Novemberben kezdődtek és várhatóan négy évig tartanak a Son Sant Joan repülőtér korszerűsítési munkálatai, melyek keretében a biztonsági rendszer is megújul, ennek köszönhetően pedig nem kell majd kivenni a kézipoggyászból sem a folyadékokat, sem az elektronikai eszközöket. Emellett két új check-in pult és csomagkiadó szalag teszi még gördülékenyebbé a poggyásszal kapcsolatos procedúrákat.

 

Az említett egyszerűsítést az új, kórházakban használatosakhoz hasonló CT-szkennerek teszik lehetővé,

melyek segítségével kiszűrhetők a csomagokban esetlegesen rejtőző robbanóanyagok, így a folyadékmennyiség korlátozására sem kesz szükség.

A brit reptereken szintén tesztelik az új technológiát, és várhatóan 2024-től vezetik be az újítást.

(Forrás: Euronews, képek: Getty Images)

laptop | Son Sant Joan | folyadék | repülőtér | spanyolország

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom