Close
Egy reptér végre eltörli a legidegesítőbb és legfeleslegesebb utazási szabályt

Egy reptér végre eltörli a legidegesítőbb és legfeleslegesebb utazási szabályt

Immár tizenhat éve méricskélünk és töltögetünk, nem fogjuk bánni, ha majd már nem kell.  

Az írországi Limerick közelében található Shannon Repülőtér hatalmas változások hullámát indította el azzal, hogy eltörölte a kézipoggyászában szállítható folyadékok egy decis mennyiségi korlátját.

Mindezt azért tehette meg,

mert még tavaly ősszel új, korszerű biztonsági rendszert szereltek ott fel.

Hasonló fejlesztést kapott a Donegal Repülőtér is, és mint az ír hatóságok megerősítették, a változtatást az összes ír légikikötőben tervezik bevezetni.

Sőt, Eoghan Corry utazási szakértő még ennél is tovább megy, és úgy véli a következő egy évben nemcsak a szigetország, hanem más országok repülőterei is fokozatosan leszámolnak a folyadékkorláttal. Emellett szeretnék azt is elérni, hogy a laptopokat se kelljen kivenni a táskából.

A folyadékkorlátozás ugyanakkor továbbra is vonatkozik azokra, akiknek egy másik reptéren át kell szállniuk útközben, és a visszaúton is számolni kell vele.

A limitet 2006-ban vezették be a légiközlekedési hatóságok, miután a brit titkosszolgálat készülő merényletek forgatókönyvét leplezte le, mely szerint terroristák több, Nagy-Britanniából a tengerentúlra induló gépet terveztek felrobbantani házi készítésű bombával. A nyilvánosságra került információk szerint a robbanószer elemeit, beleértve az üdítőnek álcázott folyadékot is, külön-külön vitték volna fel a gépre, és ott rakták volna össze.

Ha gyakran meggyűlik a bajod a csomagolással, akkor ajánlunk egy egyszerű trükköt, amivel felvihetsz még néhány plusz ruhadarabot a repülőgépre. De azt ne várd, hogy a légikísérő felteszi a poggyászod a tárolóba, itt eláruljuk, hogy miért.

(Forrás: Schengen Visa Info, képek: Getty Images, Wikimedia Commons, Unsplash)

limerick | egy deci | lazítás | írország | folyadék

FOLYTASD EZZEL

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom