Immár tizenhat éve méricskélünk és töltögetünk, nem fogjuk bánni, ha majd már nem kell.
Az írországi Limerick közelében található Shannon Repülőtér hatalmas változások hullámát indította el azzal, hogy eltörölte a kézipoggyászában szállítható folyadékok egy decis mennyiségi korlátját.
Mindezt azért tehette meg,
mert még tavaly ősszel új, korszerű biztonsági rendszert szereltek ott fel.
Hasonló fejlesztést kapott a Donegal Repülőtér is, és mint az ír hatóságok megerősítették, a változtatást az összes ír légikikötőben tervezik bevezetni.
Sőt, Eoghan Corry utazási szakértő még ennél is tovább megy, és úgy véli a következő egy évben nemcsak a szigetország, hanem más országok repülőterei is fokozatosan leszámolnak a folyadékkorláttal. Emellett szeretnék azt is elérni, hogy a laptopokat se kelljen kivenni a táskából.
A folyadékkorlátozás ugyanakkor továbbra is vonatkozik azokra, akiknek egy másik reptéren át kell szállniuk útközben, és a visszaúton is számolni kell vele.
A limitet 2006-ban vezették be a légiközlekedési hatóságok, miután a brit titkosszolgálat készülő merényletek forgatókönyvét leplezte le, mely szerint terroristák több, Nagy-Britanniából a tengerentúlra induló gépet terveztek felrobbantani házi készítésű bombával. A nyilvánosságra került információk szerint a robbanószer elemeit, beleértve az üdítőnek álcázott folyadékot is, külön-külön vitték volna fel a gépre, és ott rakták volna össze.
Ha gyakran meggyűlik a bajod a csomagolással, akkor ajánlunk egy egyszerű trükköt, amivel felvihetsz még néhány plusz ruhadarabot a repülőgépre. De azt ne várd, hogy a légikísérő felteszi a poggyászod a tárolóba, itt eláruljuk, hogy miért.
(Forrás: Schengen Visa Info, képek: Getty Images, Wikimedia Commons, Unsplash)
limerick | egy deci | lazítás | írország | folyadékIlyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja
Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!