Close
Egy reptér végre eltörli a legidegesítőbb és legfeleslegesebb utazási szabályt

Egy reptér végre eltörli a legidegesítőbb és legfeleslegesebb utazási szabályt

Immár tizenhat éve méricskélünk és töltögetünk, nem fogjuk bánni, ha majd már nem kell.  

Az írországi Limerick közelében található Shannon Repülőtér hatalmas változások hullámát indította el azzal, hogy eltörölte a kézipoggyászában szállítható folyadékok egy decis mennyiségi korlátját.

Mindezt azért tehette meg,

mert még tavaly ősszel új, korszerű biztonsági rendszert szereltek ott fel.

Hasonló fejlesztést kapott a Donegal Repülőtér is, és mint az ír hatóságok megerősítették, a változtatást az összes ír légikikötőben tervezik bevezetni.

Sőt, Eoghan Corry utazási szakértő még ennél is tovább megy, és úgy véli a következő egy évben nemcsak a szigetország, hanem más országok repülőterei is fokozatosan leszámolnak a folyadékkorláttal. Emellett szeretnék azt is elérni, hogy a laptopokat se kelljen kivenni a táskából.

A folyadékkorlátozás ugyanakkor továbbra is vonatkozik azokra, akiknek egy másik reptéren át kell szállniuk útközben, és a visszaúton is számolni kell vele.

A limitet 2006-ban vezették be a légiközlekedési hatóságok, miután a brit titkosszolgálat készülő merényletek forgatókönyvét leplezte le, mely szerint terroristák több, Nagy-Britanniából a tengerentúlra induló gépet terveztek felrobbantani házi készítésű bombával. A nyilvánosságra került információk szerint a robbanószer elemeit, beleértve az üdítőnek álcázott folyadékot is, külön-külön vitték volna fel a gépre, és ott rakták volna össze.

Ha gyakran meggyűlik a bajod a csomagolással, akkor ajánlunk egy egyszerű trükköt, amivel felvihetsz még néhány plusz ruhadarabot a repülőgépre. De azt ne várd, hogy a légikísérő felteszi a poggyászod a tárolóba, itt eláruljuk, hogy miért.

(Forrás: Schengen Visa Info, képek: Getty Images, Wikimedia Commons, Unsplash)

egy deci | repülőtér | shannon airport | limerick | mennyiség

FOLYTASD EZZEL

Te is megteszed ezt az apróságot, mielőtt elhagyod a hotelszobát?

Teljesen eltűnhet a föld színéről az egyik óceán

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram