Close
Ezért nem teszik fel a légiutas-kísérők a poggyászodat az ülés feletti tárolóba

Ezért nem teszik fel a légiutas-kísérők a poggyászodat az ülés feletti tárolóba

Több mítosz is létezik a légi közlekedésben, egyet most megválaszolunk.

Bár a légiutas-kísérők azért dolgoznak, hogy kényelmesebbé, és gondtalanabbá tegyék a repülést, valamint bizonyos dolgokban segítsenek az utasoknak, egy dolgot valójában nem szabad megtenniük:

hogy indulás előtt felrakják az utas csomagjait a feje feletti tárolóba.

Ennek több oka is van.

Az egyik ilyen, hogy egy nehéz kézipoggyász esetleges felemelésekor megsérülhetnek. A munkahelyi sérülés pedig kártérítésre jogosítja a munkavállalót.

A légiutas-kísérők nem kapnak fizetést azokért a feladatokért, amiket a repülőgép felszállása előtt végeznek el. A beszállást megelőző teendők pedig már így is elég stresszesek korlátozott létszámú személyzet esetén.

A feladott poggyászokra vonatkozó pluszdíjak miatt egyre kevesebben élnek ezzel a lehetőséggel, ami viszont azt jelenti, hogy a légiutas-kísérők több időt töltenek el azzal, hogy meggyőződjenek a gépre felvitt kézipoggyászok megfelelő tárolásáról. Eközben arra is ügyelnek, hogy mindenki rendben helyet foglaljon, és akkor még ott vannak biztonsági ellenőrzésekkel kapcsolatos elintéznivalók is.

A korábban hat évig légiutas-kísérőként dolgozó Kat Kamalani a TikTokon adott pár tippet, hogyan lehet kezelni a kézipoggyász-problémát. Először is, próbáljuk meg a repülés előtt még otthon a fejünk fölé emelni a csomagot. Ha túl nehéz, fontoljuk meg, hogy néhány holmit inkább kiveszünk belőle. Ha rövid távú utazásról van szó, érdemes egy olyan kis táskát választani, ami simán befér az ülés alá.  Emellett a legtöbb légitársaságnál a fej feletti tárolókban különböző ábrák jelzik, hogyan kell felrakni a csomagokat, plusz az utastársaktól is kérhetünk segítséget.

Tehát legközelebb, amikor kézipoggyásszal vágunk neki egy repülőútnak, tegyünk meg mindent, hogy a felszállás zökkenőmentes legyen.

Ha esetleg eddig nem gondolkodtál el ezen, itt eláruljuk, miért vannak fehérre festve a repülőgépek, itt pedig azt, hogy miért a bal oldalon kell beszállni a gépbe.

(Forrás: Matadornetwork, fotók: Getty Images, Unsplash)

segítség | csomagok | kézpoggyász | fedélzet | légiutas-kísérő

FOLYTASD EZZEL

Szinte sokkolta a turistát, amikor meglátta, mennyibe kerül egy üveg víz a hotel minibárjában

Ha Olaszországban dolgoznál, ezekben a munkakörökben érdemes próbálkoznod

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram