Close
Ezért vannak fehérre festve a repülőgépek

Ezért vannak fehérre festve a repülőgépek

Ha esetleg eddig nem gondolkodtál el ezen.

A fehér alapszín nemcsak biztonságosabbá teszi a repülést, hanem költséghatékonyabb, és kedvezőbb hatással van a környezetre.

R. John Hansman, az MIT repülés- és űrhajózástudományi professzora a Business Insidernek elmondta, hogy az egész olyan, mintha “naptejet kennénk fel”. A fehér festék visszaveri a napfényt és a napsugárzást, így nem engedi felmelegedni a kabint. Némi védelmet is nyújt a gépnek a naptól, vagyis a hűtési költségek alacsonyabbak maradnak.

A fehér festék technikailag könnyebb is, mivel kevésbé pigmentált, ezáltal csökkenti az üzemanyag-fogyasztást és a károsanyag-kibocsátást. Arról nem beszélve, hogy olcsóbban beszerezhető, mint a színes változatok.

A Simple Flying szerint a fehér festék használata az utasok biztonságát is növeli.

Egy világos színű gépen sokkal láthatóbbak a sérülések jelei, a mérnökök könnyebben megtalálják az olajszivárgást, vagy a repedéseket, és az ezekhez hasonló hibákat.

Emellett egy fehérre mázolt repülőgép kiemelkedik a kék vagy sötét égboltból, segítve a madaraknak érzékelni a szembejövő repülőgépet, és elkerülni az ütközést.

Eltekintve tehát az Air New Zealand marketing okokból fekete színűre festett gépeitől, nem valószínű, hogy a közeljövőben sok más légitársaság színesre pingált repülőkkel hódítaná meg az eget.

Ha már repülő, nemrég bemutattuk Cristiano Ronaldo magánrepülőgépét, aminek a fedélzetén még faxgép is működik.

(Forrás: Matadornetwork, fotók: Getty Images, Pixabay)

FOLYTASD EZZEL
Sikkes és látványos – Ilyen belülről egy 26,8 milliárd forintos magánrepülő
Klasszikus Porsche – A jövő legélvezetesebb befektetése
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom