Close
Limitálják a kiadható ágyak számát ezen a népszerű turistacélponton

Limitálják a kiadható ágyak számát ezen a népszerű turistacélponton

A spanyol szigeteken idén már több szabályozást is bevezettek, és országszerte korlátozzák a legszebb természeti helyszínek látogatószámát, most pedig szeretnék átstruktulálni a turisztikai kínálatot is.

Mallorca kormányzótanácsa bejelentette, hogy korlátozni fogja az elérhető ágyak számát, hogy elejét vegye a túl nagy tömegnek. A tervek szerint a szigeten maximum 430 ezer kiadható ágyat lehet majd fenntartani.

Mint a mallorcai tanács elnöke, Catalina Cladera elmondta, szeretnének elmozdulni a „nagyobb értékű és kisebb volumenű turizmus” irányába.

Ezzel párhuzamosan növelnék a turisztikai felügyelők számát, akik azt ellenőrzik, hogy az üdülőhelyek legálisan működnek-e.

A Baleár-szigeteken idén több fronton is szabályozásokat vezettek be, érintve például az alkoholfogyasztást és az öltözködést, mindezt azzal a céllal, hogy a particélpontként ismert helyszínek leszámoljanak korábbi imidzsükkel.

(Forrás: Euronews, képek: Getty Images)

ágy | limit | mallorca | spanyolország | hotel

FOLYTASD EZZEL

Idén nem nyit ki az ország egyik legjobb síterepe

Elképesztő, mennyire befolyásolja még mindig az utazásunkat a koronavírus

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram