Close
Tiltólistára kerültek bizonyos ruházatok a népszerű üdülőhely jó pár éttermében

Tiltólistára kerültek bizonyos ruházatok a népszerű üdülőhely jó pár éttermében

Annak ellenére, hogy a nyaralási szezon még csak most kezdődött, a mallorcai Playa de Palma üzlettulajdonosainak máris elegük van a részeg turistákból. Összefogtak, és kialakítottak egy öltözködési szabályzatot, amit a látogatóknak be kell tartaniuk, különben nem engedik be őket bizonyos bárokba és éttermekbe.

A tiltott ruházatok listáján szerepelnek a fürdőruhák, a focicsapatok mezei és az utcai árusoktól vásárolt kiegészítők is, mint például az aranyláncok vagy az esernyős sapkák (plusz a félmeztelenül érkezőket nem szolgálják ki).

A Playa de Palma tizenegy étterme eddig betartotta a rendelkezést; a bejáratnál QR-kódokat helyeztek el annak érdekében, hogy a vendégek ellenőrizhessék, mit viselhetnek odabent és mit nem.

Bár napközben rugalmasabban kezelik a helyzetet, de éjszaka, amikor a legrosszabb a helyzet, zéró toleranciát hirdetnek.

A Baleár-szigetek 2020 óta különböző intézkedéssel lép fel az ittas turistákkal szemben. A népszerű mallorcai bulizós nyaralóhelyek a túlzott alkoholfogyasztás visszaszorítása érdekében például betiltották az all you can drink ajánlatokat, a kocsmatúrákat és nincs már happy hour sem.

Francina Armengol, a Baleár-szigetek elnöke szerint a túlzott turizmus “nem szívesen látott” a régióban. “Ez nem az a fajta idegenforgalom, amit mi akarunk, és amit a lakosok megérdemelnek” – mondta még a nyári szezon kezdete előtt.

A Playa de Palma-i üzlettulajdonosok azonban nem hisznek abban, hogy az ittas turisták korlátozására tett erőfeszítések eredményesek lehetnek. Pedro Marín és Juan Miguel Ferrer, a Playa de Palma menedzsere és vezérigazgatója elmondta, hogy május 10-e óta nagy csoportokba verődnek a turisták, akik általában csak azért érkeznek, hogy rendesen berúgjanak. Nem nagyon foglalnak előre, csak néhány éjszakát maradnak, és napi negyven euró (16 ezer forint) körüli összeget költenek, “általában alkoholra és dobozos sörre, amit aztán az utcán fogyasztanak el”.

Amikor a turisták a kora reggeli órákban visszaérnek a szállodájukba, annyira részegek, hogy járni sem tudnak – állítják az üzlettulajdonosok. Gyakran előfordul, hogy egyedül fekszenek a járdán.

Az all inclusive szállodákban az alkoholhoz jutást talán már sikerült kontrollálni, a probléma tehát az utcán keresendő.

Amalfi egyszerre ad csodálatos természeti környezetet, történelmi múltat, lenyűgöző építészetet és fantasztikus gasztronómiát. És persze a tengerpartjuk is gyönyörű. Talán kicsit túlságosan is, mert manapság legalább annyira legendás a forgalma, mint a kolosszális panorámája. Hamarosan jobbra fordulhatnak a dolgok a szerdán bevezetett új szabályoknak köszönhetően, melyeket azért hoztak, hogy legalább a felére csökkentsék a forgalmat – miközben ezzel egyidejűleg sokak nyaralását megkeserítik.

(Forrás: EuroNews, fotók: Getty Images)

 

részeg | turisták | mallorca | étterem | bár

FOLYTASD EZZEL

Ha a magabiztosságnak van illata, a BOSS most megtalálta

Elegáns reggeliző a Duna partján, ahová nemcsak az ételekért, hanem a hangulatért is megyünk

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram