Close
Idegesítő szokásnak vetnek véget a brit reptereken

Idegesítő szokásnak vetnek véget a brit reptereken

A reptéri biztonsági sorok gyakran akadnak el azért, mert valakinek a táskájában nagy flakon folyadékot vagy krémet találtak.

A brit reptereken azonban mindennek 2024-ben vége szakadhat, és attól kezdve a laptopot sem kell kivennünk majd a csomagból. Mindezt azok a fejlettebb technológiával rendelkező, a kórháziakhoz hasonló CT-szkennerek teszik lehetővé, melyek bevezetését a nagyobb brit reptereknek 2024 közepéig meg kell oldaniuk.

Tömött sorok a Heathrow-n idén nyáron

Az új, 3D-s eszközöket, amelyek a régi, kétdimenziós képet biztosító szkennerekkel ellentétben lehetővé teszik a csomagok bármely szögből történő átvizsgálását, a Heathrow-n és a Gatwicken tesztelik,

az új eljárás pedig nemcsak a várakozási időt, de a műanyaghulladékot is csökkentheti, miután az utasoknak nem kell külön nejlonzacskóba tenni például a kozmetikai szereket.

A technológiát egyébként az írországi Shannon repülőtéren már bevezették az idén, és el is törölték a száz milis szabályt. A repülőtér tájékoztatása szerint a változtatás hatására a felére csökkent a biztonsági átvizsgálás ideje.

Nem ez lesz az egyetlen nagyobb változás, amelyre a brit reptereken a következő években számíthatunk, miután jövőre szigorodnak az országba történő belépés feltételei, és a British Airways is egy új technológiát kezd tesztelni.

(Forrás: The Times, képek: Getty Images)

Nagy-Britannia | folyadékkorlát | laptop | heathrow | biztonsági ellenőrzés

FOLYTASD EZZEL

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Ezek a hangok, ízek, élmények valódi ünneppé varázsolják a karácsonyt
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom