Close
Idegesítő szokásnak vetnek véget a brit reptereken

Idegesítő szokásnak vetnek véget a brit reptereken

A reptéri biztonsági sorok gyakran akadnak el azért, mert valakinek a táskájában nagy flakon folyadékot vagy krémet találtak.

A brit reptereken azonban mindennek 2024-ben vége szakadhat, és attól kezdve a laptopot sem kell kivennünk majd a csomagból. Mindezt azok a fejlettebb technológiával rendelkező, a kórháziakhoz hasonló CT-szkennerek teszik lehetővé, melyek bevezetését a nagyobb brit reptereknek 2024 közepéig meg kell oldaniuk.

Tömött sorok a Heathrow-n idén nyáron

Az új, 3D-s eszközöket, amelyek a régi, kétdimenziós képet biztosító szkennerekkel ellentétben lehetővé teszik a csomagok bármely szögből történő átvizsgálását, a Heathrow-n és a Gatwicken tesztelik,

az új eljárás pedig nemcsak a várakozási időt, de a műanyaghulladékot is csökkentheti, miután az utasoknak nem kell külön nejlonzacskóba tenni például a kozmetikai szereket.

A technológiát egyébként az írországi Shannon repülőtéren már bevezették az idén, és el is törölték a száz milis szabályt. A repülőtér tájékoztatása szerint a változtatás hatására a felére csökkent a biztonsági átvizsgálás ideje.

Nem ez lesz az egyetlen nagyobb változás, amelyre a brit reptereken a következő években számíthatunk, miután jövőre szigorodnak az országba történő belépés feltételei, és a British Airways is egy új technológiát kezd tesztelni.

(Forrás: The Times, képek: Getty Images)

biztonsági ellenőrzés | heathrow | folyadékkorlát | gatwick | repülőtér

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram