Close
Szigorodik a belépés Nagy-Britanniába, hamarosan ujjlenyomatot is kérhetnek  

Szigorodik a belépés Nagy-Britanniába, hamarosan ujjlenyomatot is kérhetnek  

A szigetországban egy sokat vitatott állampolgársági és határvédelmi törvény lép életbe jövőre.

Ennek keretében az Európai Unióból érkező utazóknak elektronikus utazási engedélyt (ETA) kell kérelmezniük, ha Nagy-Britanniába akarnak belépni, ehhez pedig első körben  biztosítaniuk kell az arcuk biometrikus adatait (vagyis egy fényképet kell feltölteniük a Belügyminisztérium felületére).

Az engedélyre minden Nagy-Britanniába látogatónak és átutazónak szüksége lesz, akinek jelenleg nem kell vízumot igényelnie, kivéve az ír állampolgárokat, akik egy utazási megállapodás miatt mentesülnek a követelmény alól.

Később, amint kifejlesztik az ehhez szükséges technológiát, az utazóknak az ujjlenyomatukat is fel kell majd tölteniük a megadott platformra.

A brit kormány már 2023 januárjával bevezetné az új rendszert, amely 2024 végére készülne el teljes egészében.

Nem ez lesz az egyetlen változás, amely jövőre a Nagy-Britanniába utazókat várja, ugyanis jelentkezett az első város, amely élne az idegenforgalmi adó lehetőségével.

(Forrás: Euronews, képek: Getty Images)

belépés | útlevél | határellenőrzés | Nagy-Britannia

FOLYTASD EZZEL

Karácsony környékén nem lesz egyszerű a vonatozás ezeken a járatokon

Egészen meglepő dolog derült ki a magyarokról: minden harmadik ember inkább lejjebb tekeri a fűtést, csak maradjon pénze utazni

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram