Close
Hamarosan egy sci-fiben érezhetjük magunkat, ha a British Airwaysszel utazunk

Hamarosan egy sci-fiben érezhetjük magunkat, ha a British Airwaysszel utazunk

Miután Nagy-Britannia azt tervezi, hogy a jövő évtől bevezeti a biometrikus azonosítást, a British Airways el is kezdi tesztelni az eljárást a Heathrow 5-ös terminálján, egy féléves kísérlet keretében.

A résztvevőket véletlenszerűen választják ki a Malagára utazók közül, és három nappal az indulás előtt e-mailben értesítik őket. A kiválasztottak eldönthetik, hogy szeretnének-e élni a lehetőséggel.

Ha igen, akkor

az utazás előtt be kell szkenneltetniük a beszállókártyájukat, az útlevelüket és az arcukat,

amit megtehetnek a B Check-In zónában. Cserébe használhatják a Fast-Track biztonsági sávokat, és ingyenes elsőbbségi beszállási lehetőséget kapnak.

A Smart Bio-Pod kamerákat, amelyek kevesebb, mint három másodperc alatt ellenőrzik az utasok személyazonosságát, az Amadeus Biometric Solutions nevű vállalat biztosítja.

Úgy tűnik, a futurisztikus eszközök egyre nagyobb szerepet kapnak az utazásainkban.

(Forrás: Simple Flying, képek: Getty Images)

British Airways | heathrow | biometrikus

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram