Close
Ezek a futurisztikus eszközök egyre nagyobb szerepet kapnak az utazásainkban

Ezek a futurisztikus eszközök egyre nagyobb szerepet kapnak az utazásainkban

Az Amadeus utazási technológiai vállalat azokra a tényezőkre világított rá, amelyek véleménye szerint nagy szerepet kapnak jövőre az utazásaink alakításában.

Mint Daniel Batchelor, a cég globális vállalati marketingért, kommunikációért és társadalmi felelősségért felelős alelnöke elmondta, míg korábban az utazási trendeket a technológiának a közlekedési eszközök fejlesztésére gyakorolt ​​hatása határozta meg, most már máson van a hangsúly, például azon, hogy az egyes fejlesztések hogyan csökkenthetik az ökológiai lábnyomunkat, hogyan segíthetik az emberi kapcsolatokat és a társadalmi felelősségvállalást.

 

A legfontosabb trendek között pedig a cég szerint a virtuális utazás, a biometrikus azonosítás vagy a távmunka lehetőségét találjuk, amelyek átalakíthatják az utazási szokásokat.

Az Amadeus szerint például a metaverzum, újfajta utazási irodaként működve megváltoztathatja az utazáshoz való viszonyunkat: behatóbb kulturális tapasztalatokban részesülhetünk az online térben, de lehetőségünk lesz kipróbálni is egy-egy élményt még a vásárlás előtt.

Szintén fontos szerepet jósolnak az utazásokban a biometrikus fizetési szolgáltatásoknak, amelyek jól jöhetnek például vonat- vagy repülőjegyek vásárlásánál, a fedélzeti menü megrendelésénél vagy a szállodai kijelentkezésnél.

 Trenddé kezd válni a kis csomaggal való utazás, nemcsak a fapados légitársaságok csomagköltségei miatt, hanem azért is, mert az utazók egyre tudatosabbá válnak szén-dioxid-kibocsátásokkal kapcsolatban.

Erre az igényre a szállodák és üdülőhelyek is válaszolnak azzal, hogy a nagyobb tárgyakat, például sportfelszereléseket ki lehet bérelni náluk.

Ahogyan egyre több vállalat kínál távmunkalehetőséget, növekszik a digitális nomádok száma is, akiket különféle vízumokkal és ösztönzőkkel bátorítanak az egyes országok. Az üzleti utazások során ugyanakkor megpróbálják összehangolni a különböző céges részlegek csapatépítőit, hogy a különböző területen dolgozók így is erősíthessék a kapcsolataikat egymással.

Az idei évet ezek a trendek határozták meg, a jövőben pedig egyre nagyobb lehet az igény az ilyen élményekre.

(Forrás: Travel Pulse, képek: Getty Images)

trend | távmunka | technológia | utazás | biometrikus

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram