Megelégelte a légitársaság, hogy az utasok nem eszik meg a kikért ételt

A repülőutakon, különösen a hosszú távú járatokon felszolgált étel igencsak neuralgikus pont az utazók és a légitársaságok életében. Míg van, ahol ezzel emelik új szintekre a luxust, máshol épp ellenkezőleg, csak feldühítik az utasokat a választási lehetőségekkel pontosabban azok hiányával. A Delta most új oldalról közelíti meg a repülős étkezés témakörét.

A légitársaság a hosszú távú belföldi járatain és néhány nemzetközi útvonalon exkluzív szolgáltatásokat kínál Delta One elnevezésű kabinjában, ahol többek között ággyá alakítható ülések és az üléseket elkülönítő ajtók gondoskodnak az utasok kényelméről, a prémium étkezés mellett már annak, aki szeretne egyáltalán enni.

Mert legújabb fejlesztésként a légitársaság menüelőválasztó űrlapjára felkerült az az opció is, hogy valaki nem kér ételt, mégpedig a következő leírás kíséretében:

Nem tervez nálunk vacsorázni? Ha lemondja az első étkezést, azzal csökkenti az élelmiszerpazarlást.”

A többi lehetőség között egyébként szuvidált csirkemellet, növényi alapú műhúsgombócot, spenótos-burgonyás és csicseriborsós chana masalát valamint pisztrángfilét találunk.

Az ételtudatosságra nevelés összhangban van a Delta környezetvédelmi terveivel, a légitársaság 2020-ban például azt jelentette be, hogy egymilliárd dollárt fordít a következő 10 évben arra, hogy a világ első szén-dioxid-semleges légitársasága legyen. Ennek érdekében a cég elmondása szerint a vállalat az innováció ösztönzésébe és új légi közlekedési technológiák fejlesztésébe fektet be, és felgyorsítja a szén-dioxid-kibocsátás és a hulladékmennyiség csökkentését.

Ezekről a Michelin-csillagos menükről viszont bizonyára kevés utas mondana le.

(Forrás: Independent, képek: Delta)

környezetvédelem | Delta | étkezés | fedélzeti menü | ételpazarlás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom