Close
Megelégelte a légitársaság, hogy az utasok nem eszik meg a kikért ételt

Megelégelte a légitársaság, hogy az utasok nem eszik meg a kikért ételt

A repülőutakon, különösen a hosszú távú járatokon felszolgált étel igencsak neuralgikus pont az utazók és a légitársaságok életében. Míg van, ahol ezzel emelik új szintekre a luxust, máshol épp ellenkezőleg, csak feldühítik az utasokat a választási lehetőségekkel pontosabban azok hiányával. A Delta most új oldalról közelíti meg a repülős étkezés témakörét.

A légitársaság a hosszú távú belföldi járatain és néhány nemzetközi útvonalon exkluzív szolgáltatásokat kínál Delta One elnevezésű kabinjában, ahol többek között ággyá alakítható ülések és az üléseket elkülönítő ajtók gondoskodnak az utasok kényelméről, a prémium étkezés mellett már annak, aki szeretne egyáltalán enni.

Mert legújabb fejlesztésként a légitársaság menüelőválasztó űrlapjára felkerült az az opció is, hogy valaki nem kér ételt, mégpedig a következő leírás kíséretében:

Nem tervez nálunk vacsorázni? Ha lemondja az első étkezést, azzal csökkenti az élelmiszerpazarlást.”

A többi lehetőség között egyébként szuvidált csirkemellet, növényi alapú műhúsgombócot, spenótos-burgonyás és csicseriborsós chana masalát valamint pisztrángfilét találunk.

Az ételtudatosságra nevelés összhangban van a Delta környezetvédelmi terveivel, a légitársaság 2020-ban például azt jelentette be, hogy egymilliárd dollárt fordít a következő 10 évben arra, hogy a világ első szén-dioxid-semleges légitársasága legyen. Ennek érdekében a cég elmondása szerint a vállalat az innováció ösztönzésébe és új légi közlekedési technológiák fejlesztésébe fektet be, és felgyorsítja a szén-dioxid-kibocsátás és a hulladékmennyiség csökkentését.

Ezekről a Michelin-csillagos menükről viszont bizonyára kevés utas mondana le.

(Forrás: Independent, képek: Delta)

környezetvédelem | élelmiszerpazarlás | Delta | ételpazarlás | étkezés

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram