Close
Kiakadtak az utasok: aki három óránál kevesebbet repül, nem kérhet húsmentes ételt

Kiakadtak az utasok: aki három óránál kevesebbet repül, nem kérhet húsmentes ételt

A Qantas levette az étlapról a vegetáriánus opciót a rövid távú járatain, ezt pedig nem hagyták szó nélkül a vegák.

Egy Jon Dee nevű utasnak például az Adelaide-ből Sydney-be tartó gépen mondta azt az egyik stewardess, hogy már nem szolgálnak fel vegetáriánus ételt a belföldi járatokon (kivéve a perth-ieket) mint az az utazó Twitter-bejegyzéséből kiderül. Hozzátette, hogy

más speciális opciók, a vegán, a halal, a kóser és a gluténmentes ételek is hiányoznak a kínálatból, csak csirkés pitét lehetett kérni.

A bejegyzés nagy port kavart a speciális étrendet követő ausztráliai utazók körében. Mint Jess McGuire hozzáfűzte, neki szójás-rizses krékert ajánlottak vegetáriánus opcióként, míg a húsevők marhahúsos szendvicset kaptak. A csalódott utas úgy véli, ha csak egyféle étel van, az lehetne vegetáriánus, mert azt a húsevők is megehetik, míg fordítva ez nem működik.

Mint a Qantas közleményben leírta,

a járvány óta a rövidebb utakon csak egyféle étel kérhető, hogy megkönnyítse a legénység munkáját.

Mint a szóvivőjük elmondta, az egyik lehetőség a csirkés pite, de van, ahol cukkinis-hagymás frittatát ajánlanak. „Ha valamelyik járatunkon a választék vegetáriánusoknak nem megfelelő, próbálunk alternatívát ajánlani, például valami kis édesség vagy sós snack formájában” tette hozzá.

Bár a vegákra nem, a kevésbé szociális utasokra gondolt a Qantas, ahol több más társasághoz hasonlóan szintén okozott problémákat idén nyáron a munkaerőhiány.

(Forrás: Independent, képek: Getty Images)

vegetariánus étel | vegetáriánus | qantas

FOLYTASD EZZEL

Egy uszoda megkérdezte a vendégeket, hogy hajlandók-e otthon zuhanyozni

Ennél halloweenibb hangulatú szállást keresve sem találnánk az Airbnb-n

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram