Close
Érdekes lépéssel próbálja pótolni a munkaerőhiányt ez a légitársaság

Érdekes lépéssel próbálja pótolni a munkaerőhiányt ez a légitársaság

Miután a járvány alatt több ezer embert bocsátott el és több mint kétezer pozíciót szervezett ki, más légitársaságokhoz hasonlóan a Quantas is munkaerőhiánnyal küzd. Ennek kezelésére a cég sajátos ötlettel állt elő.

Azt találta ki, hogy poggyászkezelői önkéntes munkát hirdet –  a felsővezetőinek. Arra kéri azokat, akik rendelkeznek némi szabadidővel és segítő szándékkal, hogy három hónapon keresztül vegyenek részt a csomagok be- és kirakodásában, valamint a poggyászszállító járművek vezetésében. Az elvárások közé tartozik, hogy a jelentkezőknek képesnek kell lenniük egy 32 kilogrammos bőrönd felemelésére.

Mindez szigorúan önkéntes alapon zajlik, mert mint Colin Hughes, a Qantas operatív igazgatója elmondta, “senkitől nem várható el, hogy a teljes munkaidős állása mellett extra munkát vállaljon.

Ugyanakkor legalább száz emberre van szükség a sydney-i és a melbourne-i reptéren, és aki úgy dönt, hogy részt vesz a programban, annak heti három-öt napot kell poggyászkezelőként dolgoznia napi négy-hat órás műszakokban.

Korábban is volt már példa hasonló kezdeményezésre, mint a légitársaság elmondta, húsvét óta körülbelül kétszáz irodai alkalmazott segített a repülőtereken az utazási csúcsidőszakokban. Arról nem szólnak a hírek, hogy a munkáért mennyi fizetés jár.

A munkaerőhiány többek között a Heathrow-n és az Air Canadánál is okozott már problémákat.

(Forrás: BBC, képek: Getty Images, Unsplash)

sydney | légiközlekedés | melbourne | poggyász | munkaerőhiány

FOLYTASD EZZEL

Elsötétülhetnek a karácsonyi vásárok az egekbe szökő energiaárak miatt Európa-szerte

Kiderült, mely városokban és mennyivel lesznek drágábbak a hotelszobák jövőre

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram