Érdekes lépéssel próbálja pótolni a munkaerőhiányt ez a légitársaság

Miután a járvány alatt több ezer embert bocsátott el és több mint kétezer pozíciót szervezett ki, más légitársaságokhoz hasonlóan a Quantas is munkaerőhiánnyal küzd. Ennek kezelésére a cég sajátos ötlettel állt elő.

Azt találta ki, hogy poggyászkezelői önkéntes munkát hirdet –  a felsővezetőinek. Arra kéri azokat, akik rendelkeznek némi szabadidővel és segítő szándékkal, hogy három hónapon keresztül vegyenek részt a csomagok be- és kirakodásában, valamint a poggyászszállító járművek vezetésében. Az elvárások közé tartozik, hogy a jelentkezőknek képesnek kell lenniük egy 32 kilogrammos bőrönd felemelésére.

Mindez szigorúan önkéntes alapon zajlik, mert mint Colin Hughes, a Qantas operatív igazgatója elmondta, "senkitől nem várható el, hogy a teljes munkaidős állása mellett extra munkát vállaljon.

Ugyanakkor legalább száz emberre van szükség a sydney-i és a melbourne-i reptéren, és aki úgy dönt, hogy részt vesz a programban, annak heti három-öt napot kell poggyászkezelőként dolgoznia napi négy-hat órás műszakokban.

Korábban is volt már példa hasonló kezdeményezésre, mint a légitársaság elmondta, húsvét óta körülbelül kétszáz irodai alkalmazott segített a repülőtereken az utazási csúcsidőszakokban. Arról nem szólnak a hírek, hogy a munkáért mennyi fizetés jár.

A munkaerőhiány többek között a Heathrow-n és az Air Canadánál is okozott már problémákat.

(Forrás: BBC, képek: Getty Images, Unsplash)

melbourne | qantas | sydney | légiközlekedés | munkaerőhiány

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom