Close
Dél-Amerikában rekedt ausztrálokat hoz haza minden idők leghosszabb Qantas-járata

Dél-Amerikában rekedt ausztrálokat hoz haza minden idők leghosszabb Qantas-járata

Majdnem egy napig fognak repülni.

Az ausztrál légitársaság a jövő hónapban története leghosszabb – és egyben rekordot jelentő, 14 680 kilométeres – járatát indítja el. A Qantas ún. hazaszállító non-stop járata az ausztráliai Darwinból indul, és aztán a Déli-sark fölött repülve Argentína fővárosában, Buenos Airesben száll majd le.

Az ausztrál szövetségi kormány azért szervezte meg ezt a járatot, hogy hazaszállítsa azokat az ausztrálokat, akik Dél-Amerikában rekedtek, mióta Ausztrália 2019 márciusában lezárta nemzetközi határait.

A rekorder Qantas-gép október 5-én gördül ki a kifutópályára, és aztán a levegőben nagyobb távolságot teljesít, mint a jelenlegi leghosszabb, Perth-ből Londonba közlekedő non-stop járat. Az út Darwin és Buenos Aires között tizennyolc órát vesz majd igénybe.

A hazatérést követően, amikor az utasok ismét ausztrál földre lépnek, a Howard Springs-i karanténlétesítményben helyezik el őket.

Némi probléma vetődött fel azonban a Dél-Amerika más részein rekedt ausztrálokkal kapcsolatban, ugyanis jelenleg a Buenos Airesből induló gép lesz az egyetlen tervezett hazaszállító járat. A dél-amerikai határátlépési korlátozások miatt sok ausztrál aggodalmának adott hangot, hogy vajon időben el tudnak-e jutni az argentin repülőtérre.

A belügyminisztérium a világjárvány kezdete óta több mint 56 ezer ausztrálnak segített hazatérni, ebből több mint 28 ezer ember 184, kormány által támogatott járaton utazott.

A legjobb légitársaságok közé tartozó ausztrál Qantas Airways nem először szervezett különleges programot, korábban a Nagy-korallzátony és az Antarktisz fölé is elreptette a világot legalább repülőgépből látni vágyó utasait, mielőtt visszahozta volna őket a földre.

(Forrás: Matadornetwork, fotók: Getty Images, Pixabay)

FOLYTASD EZZEL
Csodás a látvány, úgyhogy özönlenek a turisták Közép-Amerika legaktívabb vulkánjához
Elhalasztják a világ leghíresebb karneváljait a járvány miatt
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom