Close
Dél-Amerikában rekedt ausztrálokat hoz haza minden idők leghosszabb Qantas-járata

Dél-Amerikában rekedt ausztrálokat hoz haza minden idők leghosszabb Qantas-járata

Majdnem egy napig fognak repülni.

Az ausztrál légitársaság a jövő hónapban története leghosszabb – és egyben rekordot jelentő, 14 680 kilométeres – járatát indítja el. A Qantas ún. hazaszállító non-stop járata az ausztráliai Darwinból indul, és aztán a Déli-sark fölött repülve Argentína fővárosában, Buenos Airesben száll majd le.

Az ausztrál szövetségi kormány azért szervezte meg ezt a járatot, hogy hazaszállítsa azokat az ausztrálokat, akik Dél-Amerikában rekedtek, mióta Ausztrália 2019 márciusában lezárta nemzetközi határait.

A rekorder Qantas-gép október 5-én gördül ki a kifutópályára, és aztán a levegőben nagyobb távolságot teljesít, mint a jelenlegi leghosszabb, Perth-ből Londonba közlekedő non-stop járat. Az út Darwin és Buenos Aires között tizennyolc órát vesz majd igénybe.

A hazatérést követően, amikor az utasok ismét ausztrál földre lépnek, a Howard Springs-i karanténlétesítményben helyezik el őket.

Némi probléma vetődött fel azonban a Dél-Amerika más részein rekedt ausztrálokkal kapcsolatban, ugyanis jelenleg a Buenos Airesből induló gép lesz az egyetlen tervezett hazaszállító járat. A dél-amerikai határátlépési korlátozások miatt sok ausztrál aggodalmának adott hangot, hogy vajon időben el tudnak-e jutni az argentin repülőtérre.

A belügyminisztérium a világjárvány kezdete óta több mint 56 ezer ausztrálnak segített hazatérni, ebből több mint 28 ezer ember 184, kormány által támogatott járaton utazott.

A legjobb légitársaságok közé tartozó ausztrál Qantas Airways nem először szervezett különleges programot, korábban a Nagy-korallzátony és az Antarktisz fölé is elreptette a világot legalább repülőgépből látni vágyó utasait, mielőtt visszahozta volna őket a földre.

(Forrás: Matadornetwork, fotók: Getty Images, Pixabay)

qantas | járat | leghosszabb | ausztrália | hazaszállító

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram