Close
A hamarosan felbukkanó csodaszép szuperhold felé indít járatokat egy légitársaság

A hamarosan felbukkanó csodaszép szuperhold felé indít járatokat egy légitársaság

Leszállni persze nem fognak az égitest felszínén.

A legjobb légitársaságok közé tartozó ausztrál Qantas Airways nem először szervez különleges programot, korábban a Nagy-korallzátony és az Antarktisz fölé is elreptette a világot legalább repülőgépből látni vágyó utasait, mielőtt visszahozta volna őket a földre.

Az ugyancsak a semmibe tartó legújabb járat sem akármilyen élményt ígér: a szerencsések mintegy 12 ezer méteres magasságban, az égben ülve szemlélhetik a közelgő holdfogyatkozást és szuperholdat.

A május 26-án elcsíphető holdfogyatkozás teljes fázisa alatt a Hold lenyűgöző vörös árnyalatúvá alakul. A látványos jelenséget szupervérholdnak is nevezik, akkor következik be, amikor a Föld a Hold és a Nap közé sorol, miközben megszűri a Nap fényét a légkörén keresztül. A Hold felszínéről visszaverődő fény ekkor gyönyörű vörös árnyalatban látható.

Az élménycsomag részeként a szokásos repülős menü helyett ezúttal kozmikus koktélokat és szuperholdtortát szolgálnak fel a Boeing 787 Dreamliner fedélzetén, de jelen lesz egy csillagász is, aki elmagyarázza, pontosan mi és hogyan történik.

A business classra szóló jegyek 1499 ausztrál dollárba (kb. 350 ezer forintba) kerülnek, ezért a pénzért az utasok felszállás előtt a lounge-ban italokat és ételeket, illetve különféle ajándékokat kapnak a Qantastól.

A szuperholdjárat egyike a légitársaságok azon akcióinak, amelyekkel a járvány okozta drasztikus bevételkiesést próbálják valahogyan pótolni. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ezek a semmibe tartó járatok feleslegesen károsíthatják a környezetet.

(Forrás: Matadornetwork, fotók: Getty Images)

semmibe | légitársaság | járat | utazás | ausztrália

FOLYTASD EZZEL

Egy távoli hely, amely a nap, a tenger és a karibi életérzés rajongóinak kedvence lehet

Új, váratlan trendet figyeltek meg a térképekkel kapcsolatban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram