Close
A hamarosan felbukkanó csodaszép szuperhold felé indít járatokat egy légitársaság

A hamarosan felbukkanó csodaszép szuperhold felé indít járatokat egy légitársaság

Leszállni persze nem fognak az égitest felszínén.

A legjobb légitársaságok közé tartozó ausztrál Qantas Airways nem először szervez különleges programot, korábban a Nagy-korallzátony és az Antarktisz fölé is elreptette a világot legalább repülőgépből látni vágyó utasait, mielőtt visszahozta volna őket a földre.

Az ugyancsak a semmibe tartó legújabb járat sem akármilyen élményt ígér: a szerencsések mintegy 12 ezer méteres magasságban, az égben ülve szemlélhetik a közelgő holdfogyatkozást és szuperholdat.

A május 26-án elcsíphető holdfogyatkozás teljes fázisa alatt a Hold lenyűgöző vörös árnyalatúvá alakul. A látványos jelenséget szupervérholdnak is nevezik, akkor következik be, amikor a Föld a Hold és a Nap közé sorol, miközben megszűri a Nap fényét a légkörén keresztül. A Hold felszínéről visszaverődő fény ekkor gyönyörű vörös árnyalatban látható.

Az élménycsomag részeként a szokásos repülős menü helyett ezúttal kozmikus koktélokat és szuperholdtortát szolgálnak fel a Boeing 787 Dreamliner fedélzetén, de jelen lesz egy csillagász is, aki elmagyarázza, pontosan mi és hogyan történik.

A business classra szóló jegyek 1499 ausztrál dollárba (kb. 350 ezer forintba) kerülnek, ezért a pénzért az utasok felszállás előtt a lounge-ban italokat és ételeket, illetve különféle ajándékokat kapnak a Qantastól.

A szuperholdjárat egyike a légitársaságok azon akcióinak, amelyekkel a járvány okozta drasztikus bevételkiesést próbálják valahogyan pótolni. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ezek a semmibe tartó járatok feleslegesen károsíthatják a környezetet.

(Forrás: Matadornetwork, fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
A korábban már feloldott korlátozások visszaállítása mellett döntöttek Oroszországban
Csillagászati összegért kelt el a tizenöt perces űrútra szóló jegy
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom