A hamarosan felbukkanó csodaszép szuperhold felé indít járatokat egy légitársaság

Leszállni persze nem fognak az égitest felszínén.

A legjobb légitársaságok közé tartozó ausztrál Qantas Airways nem először szervez különleges programot, korábban a Nagy-korallzátony és az Antarktisz fölé is elreptette a világot legalább repülőgépből látni vágyó utasait, mielőtt visszahozta volna őket a földre.

Az ugyancsak a semmibe tartó legújabb járat sem akármilyen élményt ígér: a szerencsések mintegy 12 ezer méteres magasságban, az égben ülve szemlélhetik a közelgő holdfogyatkozást és szuperholdat.

A május 26-án elcsíphető holdfogyatkozás teljes fázisa alatt a Hold lenyűgöző vörös árnyalatúvá alakul. A látványos jelenséget szupervérholdnak is nevezik, akkor következik be, amikor a Föld a Hold és a Nap közé sorol, miközben megszűri a Nap fényét a légkörén keresztül. A Hold felszínéről visszaverődő fény ekkor gyönyörű vörös árnyalatban látható.

Az élménycsomag részeként a szokásos repülős menü helyett ezúttal kozmikus koktélokat és szuperholdtortát szolgálnak fel a Boeing 787 Dreamliner fedélzetén, de jelen lesz egy csillagász is, aki elmagyarázza, pontosan mi és hogyan történik.

A business classra szóló jegyek 1499 ausztrál dollárba (kb. 350 ezer forintba) kerülnek, ezért a pénzért az utasok felszállás előtt a lounge-ban italokat és ételeket, illetve különféle ajándékokat kapnak a Qantastól.

A szuperholdjárat egyike a légitársaságok azon akcióinak, amelyekkel a járvány okozta drasztikus bevételkiesést próbálják valahogyan pótolni. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ezek a semmibe tartó járatok feleslegesen károsíthatják a környezetet.

(Forrás: Matadornetwork, fotók: Getty Images)

repülés | utazás | qantas | semmibe | szuperhold

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom