Close
Rendhagyó módon lehet megnézni Csernobilt a közelgő évforduló alkalmából

Rendhagyó módon lehet megnézni Csernobilt a közelgő évforduló alkalmából

A világ legsúlyosabb nukleáris katasztrófájának helyszínét sokféleképpen fel lehet keresni, de az Ukraine International Airlines ajánlata egyedülállónak tűnik.

Nem nehéz kitalálni, hogy az ukrán légitársaság különös sétarepüléséről van szó, melyet a katasztrófa harmincötödik évfordulója alkalmából szervez.

Április 25-én az utasok 106 dollárért (kb. 32 ezer forintért) egy Embraer 195-ös repülőgépre szállhatnak fel a kijevi Boriszpil repülőtéren, hogy aztán Kijev és Csernobil fölött madártávlatból megnézzék az erőmű körüli elzárt zónát.

A gép a lehető legalacsonyabb magasságban repül, hogy mindenki részletesen megfigyelhesse a területet.

A fedélzeten egy szakavatott idegenvezető is jelen lesz, aki háttérsztorikat mesél az 1986-ban bekövetkezett szörnyű balesetről.

A jegyet vásárlók fényképeket készíthetnek a pilótafülkében, sőt, akár a pilótával is szelfizhetnek, emellett részt vesznek egy sorsoláson, melyen egy egynapos túrát nyerhetnek a zárt zónába.

A világjárvány idején az ehhez hasonló, úti cél nélküli repülések elég trendivé váltak, ugyanakkor a környezetre gyakorolt hatásuk miatt komoly kritikát is kaptak.

Bohdan Szkotnyikov, az UIA projekvezetője elárulta, hogy ez a túra nem jött volna létre, ha nincs a koronavírus-járvány, de mivel sok a kihasználatlan repülőgép, a személyzetnek pedig rengeteg ideje szabadult fel, megvan a kapacitásuk az ehhez hasonló kreatív projektekre.

Kínában pedig egy távoli szigetcsoporton található Houtouwan faluja, amelyet az 1990-es években gyakorlatilag minden ok nélkül elhagytak a lakosai. A település azonban egyáltalán nem hasonlít más szellemvárosra, mivel a természet visszakapta azt, ami korábban az övé volt, ennek köszönhetően pedig egy egészen különleges, poszt-apokaliptikus világ elevenedik meg benne.

(Forrás: Matadornetwork, fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Korlátozások és nagy remények: Így indul az idei síszezon Európában
Borzalmas a járványhelyzet Kárpátalján, a legszigorúbb besorolás jön a régióban
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom