Close
Rendhagyó módon lehet megnézni Csernobilt a közelgő évforduló alkalmából

Rendhagyó módon lehet megnézni Csernobilt a közelgő évforduló alkalmából

A világ legsúlyosabb nukleáris katasztrófájának helyszínét sokféleképpen fel lehet keresni, de az Ukraine International Airlines ajánlata egyedülállónak tűnik.

Nem nehéz kitalálni, hogy az ukrán légitársaság különös sétarepüléséről van szó, melyet a katasztrófa harmincötödik évfordulója alkalmából szervez.

Április 25-én az utasok 106 dollárért (kb. 32 ezer forintért) egy Embraer 195-ös repülőgépre szállhatnak fel a kijevi Boriszpil repülőtéren, hogy aztán Kijev és Csernobil fölött madártávlatból megnézzék az erőmű körüli elzárt zónát.

A gép a lehető legalacsonyabb magasságban repül, hogy mindenki részletesen megfigyelhesse a területet.

A fedélzeten egy szakavatott idegenvezető is jelen lesz, aki háttérsztorikat mesél az 1986-ban bekövetkezett szörnyű balesetről.

A jegyet vásárlók fényképeket készíthetnek a pilótafülkében, sőt, akár a pilótával is szelfizhetnek, emellett részt vesznek egy sorsoláson, melyen egy egynapos túrát nyerhetnek a zárt zónába.

A világjárvány idején az ehhez hasonló, úti cél nélküli repülések elég trendivé váltak, ugyanakkor a környezetre gyakorolt hatásuk miatt komoly kritikát is kaptak.

Bohdan Szkotnyikov, az UIA projekvezetője elárulta, hogy ez a túra nem jött volna létre, ha nincs a koronavírus-járvány, de mivel sok a kihasználatlan repülőgép, a személyzetnek pedig rengeteg ideje szabadult fel, megvan a kapacitásuk az ehhez hasonló kreatív projektekre.

Kínában pedig egy távoli szigetcsoporton található Houtouwan faluja, amelyet az 1990-es években gyakorlatilag minden ok nélkül elhagytak a lakosai. A település azonban egyáltalán nem hasonlít más szellemvárosra, mivel a természet visszakapta azt, ami korábban az övé volt, ennek köszönhetően pedig egy egészen különleges, poszt-apokaliptikus világ elevenedik meg benne.

(Forrás: Matadornetwork, fotók: Getty Images)

túra | repülőgép | csernobil | ukrajna

FOLYTASD EZZEL

Ha a magabiztosságnak van illata, a BOSS most megtalálta

Elegáns reggeliző a Duna partján, ahová nemcsak az ételekért, hanem a hangulatért is megyünk

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram