Close
Elég komoly szintet lépett a városnéző túrákkal a legnagyobb ukrán légitársaság

Elég komoly szintet lépett a városnéző túrákkal a legnagyobb ukrán légitársaság

A repülés, az utazás és a városnéző túra is a ritka élmények közé tartozik manapság, úgyhogy az Ukraine International Airlines gondolt egy merészet, és egybegyúrta ezt a három, régóta vágyott tevékenységet.

A legnagyobb ukrán légitársaság Kijevből induló városnéző járatokat indított,

melyek egy órán át köröznek a levegőben olyan látnivalók fölött, mint a Dnyipro-folyó, Pripjaty szellemvárosa, Csernobil elhíresült atomerőműve vagy a Gostomel repülőtér.

A kezdeményezés több szempontból is hasznos, hiszen munkát ad a személyzetnek, másrészt a repülőgépek sem amortizálódnak a kihasználatlanság során.

Az utasok lelkesen fogadták a programlehetőséget. “Mivel sok ország most zárva van, nem tudok utazni. Szóval, nagyszerű ötletnek tartom, hogy legalább Kijev felett repülhetek egyet” – mondja Olha Szkubenko, míg Makszim Sakalov szerint annak ellenére nagyon klassz és vicces volt az út, hogy a nem túl kedvező időjárás miatt nem láthatott mindent, amit szeretett volna, de a pilóták kárpótolták, mert sok érdekes sztorit meséltek.

Mint világszerte valamennyi légitársaságot, az ukrajnaiakat is rendkívül súlyosan érintette a világjárvány, esetükben az utasforgalom tavaly mintegy hatvannégy százalékkal csökkent.

Eközben a Ryanair szerint nyártól hatalmas igény lesz a repülésre Európa-szerte, ebbe a szomszédos országba pedig egyszerűbbé válik a beutazás. 

(Forrás: EuroNews, fotók: Pixabay, Unsplash)

új | rendgahyó | program | repülő | kijev

FOLYTASD EZZEL

Így fogsz utazni jövőre

Az infláció ellenére ismét csúcsra jár a bevásárlóturizmus Olaszországban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram