Close
Elég komoly tervei vannak a nyárra az egyik itthon is népszerű légitársaságnak

Elég komoly tervei vannak a nyárra az egyik itthon is népszerű légitársaságnak

A Ryanair szerint nyártól hatalmas igény lesz a repülésre Európa-szerte.

Míg vezető politikusok javaslata szerint a britek várjanak a nyári utazások tervezésével a Global Travel Taskforce április elejei bejelentéséig, addig a Magyarországon is népszerű Ryanairnél már júniustól hatalmas forgalomnövekedésre számítanak.

Michael O’Leary, a fapados társaság vezérigazgatója reméli, hogy a főszezonra már heti kétezer-háromszáz járatot indíthatnak, ami a Covid-éra előtti időszakhoz képest nyolcvanszázalékos kapacitást jelent a július és szeptember közötti hónapokban.

A tervek szerint hetente négyszáznyolcvan úti cél érhető majd el az országból a Ryanairrel, köztük huszonhat új.

Természetesen a legnépszerűbb célállomások – Franciaország, Görögország, Olaszország, Portugália és Spanyolország – kedvelt városai ott lesznek a kínálatban.

“Az Egyesült Királyság sikeres oltási programja önbizalmat adott nekünk, az Európai Unió országainak felzárkózása után pedig ezen a nyáron mindannyian újra élvezhetjük a repülést és az utazást” – mondta O’Leary. Szerinte egyáltalán nem korai jegyet foglalni egy nyaralásra, és bár a húsvéti időszakra még nincs kereslet, a nyárira már annál inkább.

“Ilyen magas átoltottsági szint mellett nincs ok arra, hogy az emberek ne utazzanak majd” – zárta a vezérigazgató, és azt még hozzátette, hogy a Ryanair képes lenne egy második nyarat is túlélni utazások nélkül, de kevés esélyt lát arra, hogy ez bekövetkezne.

Világszerte napról napra egyre többen kapják meg a koronavírus elleni vakcinát, ez pedig jelentősen átalakíthatja a szokásokat és a feltételeket is. Eközben digitális egészségügyi igazolást vezetett be Kína a külföldi utazásokhoz, amely a jelenlegi szakaszban a kínai állampolgárok külföldi útjait könnyítheti meg.

(Forrás: Breakingtravelnews, fotók: Unsplash)

FOLYTASD EZZEL
Nem lesz vége januárban a maszkviselésnek a tömegközlekedésben Amerikában
Korlátozások és nagy remények: Így indul az idei síszezon Európában
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom