Close
Elég komoly tervei vannak a nyárra az egyik itthon is népszerű légitársaságnak

Elég komoly tervei vannak a nyárra az egyik itthon is népszerű légitársaságnak

A Ryanair szerint nyártól hatalmas igény lesz a repülésre Európa-szerte.

Míg vezető politikusok javaslata szerint a britek várjanak a nyári utazások tervezésével a Global Travel Taskforce április elejei bejelentéséig, addig a Magyarországon is népszerű Ryanairnél már júniustól hatalmas forgalomnövekedésre számítanak.

Michael O’Leary, a fapados társaság vezérigazgatója reméli, hogy a főszezonra már heti kétezer-háromszáz járatot indíthatnak, ami a Covid-éra előtti időszakhoz képest nyolcvanszázalékos kapacitást jelent a július és szeptember közötti hónapokban.

A tervek szerint hetente négyszáznyolcvan úti cél érhető majd el az országból a Ryanairrel, köztük huszonhat új.

Természetesen a legnépszerűbb célállomások – Franciaország, Görögország, Olaszország, Portugália és Spanyolország – kedvelt városai ott lesznek a kínálatban.

“Az Egyesült Királyság sikeres oltási programja önbizalmat adott nekünk, az Európai Unió országainak felzárkózása után pedig ezen a nyáron mindannyian újra élvezhetjük a repülést és az utazást” – mondta O’Leary. Szerinte egyáltalán nem korai jegyet foglalni egy nyaralásra, és bár a húsvéti időszakra még nincs kereslet, a nyárira már annál inkább.

“Ilyen magas átoltottsági szint mellett nincs ok arra, hogy az emberek ne utazzanak majd” – zárta a vezérigazgató, és azt még hozzátette, hogy a Ryanair képes lenne egy második nyarat is túlélni utazások nélkül, de kevés esélyt lát arra, hogy ez bekövetkezne.

Világszerte napról napra egyre többen kapják meg a koronavírus elleni vakcinát, ez pedig jelentősen átalakíthatja a szokásokat és a feltételeket is. Eközben digitális egészségügyi igazolást vezetett be Kína a külföldi utazásokhoz, amely a jelenlegi szakaszban a kínai állampolgárok külföldi útjait könnyítheti meg.

(Forrás: Breakingtravelnews, fotók: Unsplash)

FOLYTASD EZZEL
Ha szerencsés vagy, George Clooney-ék vendégül látnak olaszországi otthonukban
Vége a koronavírus-szükségállapotnak Spanyolországban
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom