Close
Elég komoly tervei vannak a nyárra az egyik itthon is népszerű légitársaságnak

Elég komoly tervei vannak a nyárra az egyik itthon is népszerű légitársaságnak

A Ryanair szerint nyártól hatalmas igény lesz a repülésre Európa-szerte.

Míg vezető politikusok javaslata szerint a britek várjanak a nyári utazások tervezésével a Global Travel Taskforce április elejei bejelentéséig, addig a Magyarországon is népszerű Ryanairnél már júniustól hatalmas forgalomnövekedésre számítanak.

Michael O’Leary, a fapados társaság vezérigazgatója reméli, hogy a főszezonra már heti kétezer-háromszáz járatot indíthatnak, ami a Covid-éra előtti időszakhoz képest nyolcvanszázalékos kapacitást jelent a július és szeptember közötti hónapokban.

A tervek szerint hetente négyszáznyolcvan úti cél érhető majd el az országból a Ryanairrel, köztük huszonhat új.

Természetesen a legnépszerűbb célállomások – Franciaország, Görögország, Olaszország, Portugália és Spanyolország – kedvelt városai ott lesznek a kínálatban.

“Az Egyesült Királyság sikeres oltási programja önbizalmat adott nekünk, az Európai Unió országainak felzárkózása után pedig ezen a nyáron mindannyian újra élvezhetjük a repülést és az utazást” – mondta O’Leary. Szerinte egyáltalán nem korai jegyet foglalni egy nyaralásra, és bár a húsvéti időszakra még nincs kereslet, a nyárira már annál inkább.

“Ilyen magas átoltottsági szint mellett nincs ok arra, hogy az emberek ne utazzanak majd” – zárta a vezérigazgató, és azt még hozzátette, hogy a Ryanair képes lenne egy második nyarat is túlélni utazások nélkül, de kevés esélyt lát arra, hogy ez bekövetkezne.

Világszerte napról napra egyre többen kapják meg a koronavírus elleni vakcinát, ez pedig jelentősen átalakíthatja a szokásokat és a feltételeket is. Eközben digitális egészségügyi igazolást vezetett be Kína a külföldi utazásokhoz, amely a jelenlegi szakaszban a kínai állampolgárok külföldi útjait könnyítheti meg.

(Forrás: Breakingtravelnews, fotók: Unsplash)

újraindulás | koronavírus | terv | Ryanair | repülés

FOLYTASD EZZEL

Így fogsz utazni jövőre

Az infláció ellenére ismét csúcsra jár a bevásárlóturizmus Olaszországban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram