A poggyászproblémák miatt radikális lépésre szánta el magát ez a légitársaság

Kisállatokkal nem lesz egyszerű az utazás.

Az Air Canada úgy döntött, hogy a gépein szeptember 12-ig nem lehet állatokat szállítani a csomagtérben az átlagosnál hosszabb késések és az állatok biztonsága miatt.

A cégnél egyébként más előírások is vonatkoznak az állatokra, például csak akkor szállíthatók a csomagtérben, ha a hőmérséklet nem haladja meg a 30 fokot, de rövid orrú kutyák és macskák ekkor sem, mert esetükben nagyobb a hőguta és a légzési problémák kockázata, hogyha nagy meleg kell lenniük vagy stresszhelyzetbe kerülnek.

A kabinban a kisebb kutyák és macskák utazhatnak, ha kényelmesen elférnek egy hordozóban az ülés alatt, emellett a csomagszállító szolgáltatás keretében madarakat, hüllőket, rovarokat és trópusi halakat is fuvaroz a vállalat.

A légitársaság azután hozta meg a döntést, hogy egy másik cég több poggyásszal együtt mintegy 21 órát át a torontói Pearson reptéren hagyott egy kutyát a hordozójában.

Az állat szerencsésen túlélte az incidenst, de érthető módon megviselte az esemény.

Az Egyesült Államokban az elmúlt két hétben 59 százalékkal több járatot töröltek, mint 2019-ben ugyanebben az időszakban.

Európából egyelőre nem érkeztek ehhez hasonló hírek, de nem is muszáj repülővel utaznunk, ha például a kontinens leginkább kutyabarát városait célozzuk meg.

(Forrás: Travel and Leisure, képek: Unsplash)

kézipoggyász | air canada | kutya szállítása | repülő | állat

FOLYTASD EZZEL

Budapesti csúcspanoráma exkluzív pezsgőkkel a felhők közelében – Ez a White Raven

Well done

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom