Close
A poggyászproblémák miatt radikális lépésre szánta el magát ez a légitársaság

A poggyászproblémák miatt radikális lépésre szánta el magát ez a légitársaság

Kisállatokkal nem lesz egyszerű az utazás.

Az Air Canada úgy döntött, hogy a gépein szeptember 12-ig nem lehet állatokat szállítani a csomagtérben az átlagosnál hosszabb késések és az állatok biztonsága miatt.

A cégnél egyébként más előírások is vonatkoznak az állatokra, például csak akkor szállíthatók a csomagtérben, ha a hőmérséklet nem haladja meg a 30 fokot, de rövid orrú kutyák és macskák ekkor sem, mert esetükben nagyobb a hőguta és a légzési problémák kockázata, hogyha nagy meleg kell lenniük vagy stresszhelyzetbe kerülnek.

A kabinban a kisebb kutyák és macskák utazhatnak, ha kényelmesen elférnek egy hordozóban az ülés alatt, emellett a csomagszállító szolgáltatás keretében madarakat, hüllőket, rovarokat és trópusi halakat is fuvaroz a vállalat.

A légitársaság azután hozta meg a döntést, hogy egy másik cég több poggyásszal együtt mintegy 21 órát át a torontói Pearson reptéren hagyott egy kutyát a hordozójában.

Az állat szerencsésen túlélte az incidenst, de érthető módon megviselte az esemény.

Az Egyesült Államokban az elmúlt két hétben 59 százalékkal több járatot töröltek, mint 2019-ben ugyanebben az időszakban.

Európából egyelőre nem érkeztek ehhez hasonló hírek, de nem is muszáj repülővel utaznunk, ha például a kontinens leginkább kutyabarát városait célozzuk meg.

(Forrás: Travel and Leisure, képek: Unsplash)

kutya szállítása | kézipoggyász | macska | poggyász | air canada

FOLYTASD EZZEL

Az EU Magyarország számára is drasztikus döntést hozott: meghosszabbítják a gazdasági szankciókat Oroszország ellen

Zene, művészet és hihetetlen ételek várnak Madridban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram