Close
Kiderült, melyik ülést szeretik a legjobban a kutyák az autóban

Kiderült, melyik ülést szeretik a legjobban a kutyák az autóban

A kedvencek akkor érzik magukat a legjobban, ha látják a gazdájukat – az viszont egyáltalán nem mindegy, hogy honnan.

A Compare the Market nevű ár-összehasonlító weboldal arra volt kíváncsi, az autónak pontosan melyik ülésén is érzik magukat a legjobban a kutyusok, ha utaznak. Ehhez négy különböző méretű fajta, a Jack Russell terrier, a poochon, a cocker spániel és a labrador retriever egyedeit figyelték meg, ami abból állt, hogy összehasonlították az átlagos pulzusukat azzal a pulzusszámmal, amit az autó négy különböző ülésén mértek rajtuk: az anyósülésen, a hátsó ülésen a gazdi mögött, vele átellenesen és a csomagtartóban.

Fogadni mertünk volna, hogy az állatok ez utóbbi helyen érezték a legrosszabbul magukat, és ez így is volt: átlagosan húsz százalékos pulzusnövekedést figyeltek meg náluk, amikor az autó sötét zugába rejtették őket.

Annak sem igazán örültek, ha közvetlenül a gazdi mögött kellett helyet foglalniuk, az első ülést viszont már egészen vállalhatónak találták,

olyannyira, hogy ott majdnem hét százalékkal csökkent a pulzusszámuk az átlagoshoz képest.

Az igazi főnyereménynek azonban a sofőrrel átellenes, vagyis nálunk a jobb hátsó ülés bizonyult, ahol több mint kilenc százalékkal alacsonyabb pulzusszámot produkáltak – legalábbis, ha jól látták a gazdit. Bár a minta nem reprezentatív, irányadónak megfelelő lehet, ha relaxáló utazásban részesítenéd a kutyusodat, és te vezetsz.

Az egyes fajták persze eltérő lelkesedéssel viszonyulnak a kirándulásokhoz, de általában tehetünk még egy-két apróságot a kutyák kényelméért, például betehetjük őket a kocsiba, ha nehezükre esik az ugrás, és adhatunk nekik puha takarót, ami növeli a komfortérzetüket.

Az ülésválasztásnak nemcsak akkor lehet jelentősége, ha állattal utazunk, hanem akkor is, ha szeretnénk elkerülni a fertőzéseket.

(Forrás: matadornetwork.com, képek: Unsplash)

stressz | állat | kutya | autó | stresszmentes

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Nincs még egy olyan utazási trükk, ami ennyire felháborítja a légitársaságokat

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram