Kiderült, melyik ülést szeretik a legjobban a kutyák az autóban

A kedvencek akkor érzik magukat a legjobban, ha látják a gazdájukat – az viszont egyáltalán nem mindegy, hogy honnan.

A Compare the Market nevű ár-összehasonlító weboldal arra volt kíváncsi, az autónak pontosan melyik ülésén is érzik magukat a legjobban a kutyusok, ha utaznak. Ehhez négy különböző méretű fajta, a Jack Russell terrier, a poochon, a cocker spániel és a labrador retriever egyedeit figyelték meg, ami abból állt, hogy összehasonlították az átlagos pulzusukat azzal a pulzusszámmal, amit az autó négy különböző ülésén mértek rajtuk: az anyósülésen, a hátsó ülésen a gazdi mögött, vele átellenesen és a csomagtartóban.

Fogadni mertünk volna, hogy az állatok ez utóbbi helyen érezték a legrosszabbul magukat, és ez így is volt: átlagosan húsz százalékos pulzusnövekedést figyeltek meg náluk, amikor az autó sötét zugába rejtették őket.

Annak sem igazán örültek, ha közvetlenül a gazdi mögött kellett helyet foglalniuk, az első ülést viszont már egészen vállalhatónak találták,

olyannyira, hogy ott majdnem hét százalékkal csökkent a pulzusszámuk az átlagoshoz képest.

Az igazi főnyereménynek azonban a sofőrrel átellenes, vagyis nálunk a jobb hátsó ülés bizonyult, ahol több mint kilenc százalékkal alacsonyabb pulzusszámot produkáltak – legalábbis, ha jól látták a gazdit. Bár a minta nem reprezentatív, irányadónak megfelelő lehet, ha relaxáló utazásban részesítenéd a kutyusodat, és te vezetsz.

Az egyes fajták persze eltérő lelkesedéssel viszonyulnak a kirándulásokhoz, de általában tehetünk még egy-két apróságot a kutyák kényelméért, például betehetjük őket a kocsiba, ha nehezükre esik az ugrás, és adhatunk nekik puha takarót, ami növeli a komfortérzetüket.

Az ülésválasztásnak nemcsak akkor lehet jelentősége, ha állattal utazunk, hanem akkor is, ha szeretnénk elkerülni a fertőzéseket.

(Forrás: matadornetwork.com, képek: Unsplash)

stresszmentes | állat | kutya | utazás | stressz

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom