Close
Ezek Európa legkutyabarátabb városai

Ezek Európa legkutyabarátabb városai

Európában az elmúlt másfél évben tizennyolc százalékkal nőtt a kutyatartók száma, most pedig, hogy ismét lehetőségünk nyílik arra, hogy utazzunk, szeretnénk ezt kedvencünk társaságában megtenni. Egy friss tanulmány különböző tényezők alapján vizsgálta meg az európai városokat, hogy kiderüljön, melyek a legkutyabarátabb úti célok.

A Good Trip Clothing által végzett kutatás ötven népszerű úti célt vizsgált meg a kutyabarát szállodák, éttermek, a parkok és nyitott terek száma, a természethez való hozzáférés könnyűsége, valamint az átlaghőmérséklet alapján.

Ennek értelmében a tízes lista végén Róma található, ahol a statisztikák szerint a legtöbb kutyabarát szálláshely üzemel. Az átlaghőmérséklet azonban túlságosan magas ahhoz, hogy a rangsorban előkelőbb helyett kaparinthasson meg az olasz főváros. Kilencedik helyen végzett Bécs, nyolcadik helyen zárt Varsó, hetediken pedig Krakkó.

Hamburg végzett a hatodik helyen, ötödiken pedig Moszkva zárt köszönhetően a tízfokos átlaghőmérsékletének és kétszázhatvan parkjának.

A dobogóról épphogy lemaradt Milánó. Olaszország divatfővárosa, amely második helyen áll Róma után a kutyabarát éttermek számát tekintve, ugyanakkor ott is magas az átlaghőmérséklet, ami kedvezőtlenebb körülményeket biztosít a gazdik és kedvenceik számára.

Bronzérmes lett Prága, második helyen pedig Berlin végzett.

Európa legkutyabarátabb városa pedig Párizs lett, ahol 351 kutyabarát szálloda és 184 kutyabarát étterem működik.

Az amerikai Pagerie, a világ első luxus háziállat-divatháza, tavaly novemberben debütált legelső kollekciójával, amelyet elnézve jogosan érezheted úgy, hogy te egy év alatt nem költöttél annyit a saját ruházkodásodra, amennyire ezek a kutyusok fel vannak ékszerezve. A legelső kollekció lookbookját a Szaharában fotózták meg, darabjai közt pedig exkluzív kutyanyakörv, hám és póráz debütált a homokos kifutón.

(Fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Vége a negyedik hullámnak? A járványügyi intézkedések enyhítéséről döntöttek ma Romániában
Jó hírek érkeztek! Ekkor nyithatnak a sípályák és a szállodák Szlovákiában
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
Négy különleges whisky a whiskykészítés bölcsőjéből, a hűvös Skóciából...
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom