Close
Ezek Európa legkutyabarátabb városai

Ezek Európa legkutyabarátabb városai

Európában az elmúlt másfél évben tizennyolc százalékkal nőtt a kutyatartók száma, most pedig, hogy ismét lehetőségünk nyílik arra, hogy utazzunk, szeretnénk ezt kedvencünk társaságában megtenni. Egy friss tanulmány különböző tényezők alapján vizsgálta meg az európai városokat, hogy kiderüljön, melyek a legkutyabarátabb úti célok.

A Good Trip Clothing által végzett kutatás ötven népszerű úti célt vizsgált meg a kutyabarát szállodák, éttermek, a parkok és nyitott terek száma, a természethez való hozzáférés könnyűsége, valamint az átlaghőmérséklet alapján.

Ennek értelmében a tízes lista végén Róma található, ahol a statisztikák szerint a legtöbb kutyabarát szálláshely üzemel. Az átlaghőmérséklet azonban túlságosan magas ahhoz, hogy a rangsorban előkelőbb helyett kaparinthasson meg az olasz főváros. Kilencedik helyen végzett Bécs, nyolcadik helyen zárt Varsó, hetediken pedig Krakkó.

Hamburg végzett a hatodik helyen, ötödiken pedig Moszkva zárt köszönhetően a tízfokos átlaghőmérsékletének és kétszázhatvan parkjának.

A dobogóról épphogy lemaradt Milánó. Olaszország divatfővárosa, amely második helyen áll Róma után a kutyabarát éttermek számát tekintve, ugyanakkor ott is magas az átlaghőmérséklet, ami kedvezőtlenebb körülményeket biztosít a gazdik és kedvenceik számára.

Bronzérmes lett Prága, második helyen pedig Berlin végzett.

Európa legkutyabarátabb városa pedig Párizs lett, ahol 351 kutyabarát szálloda és 184 kutyabarát étterem működik.

Az amerikai Pagerie, a világ első luxus háziállat-divatháza, tavaly novemberben debütált legelső kollekciójával, amelyet elnézve jogosan érezheted úgy, hogy te egy év alatt nem költöttél annyit a saját ruházkodásodra, amennyire ezek a kutyusok fel vannak ékszerezve. A legelső kollekció lookbookját a Szaharában fotózták meg, darabjai közt pedig exkluzív kutyanyakörv, hám és póráz debütált a homokos kifutón.

(Fotók: Getty Images)

toplista | kutyabarát | városok

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram