Close
Ha Olaszországban vonatoznál, van egy jó hírünk

Ha Olaszországban vonatoznál, van egy jó hírünk

Kedves gesztussal csábítja az utasokat a vasúttársaság.

Az utóbbi időben egyre több ország igyekszik népszerűsíteni a vonatközlekedését, és miután a benzinárak az egekbe szöktek, különösen pénztárcakímélő és kényelmes megoldás lehet felpattanni valamelyik kötöttpályás járműre ehhez Olaszországban mutatunk is egy útitervet.

Míg Németország kilenc eurós jegyet vezetett be, a Trenitalia is szeretett volna valamivel kedvezni az utasoknak, egész pontosan azoknak, akik kisállattal utaznak. Így

szeptember 15-ig ingyen lehet szállítani azokat a kisállatokat (kutyákat, macskák és más házi kedvenceket), amelyek elférnek egy legfeljebb 70x30x50 centiméteres hordozóban.

Az ajánlat utasonként egy állatra vonatkozik, amelyet az egész utazás alatt a hordozóban kell tartani.

Az ennél nagyobb méretű kutyáknak viszont már külön jegyet kell venni, ami másodosztályon a normál viteldíj felébe kerül. Ugyanakkor ezekre az állatokra is vonatkoznak korlátozások a póráz és a szájkosár mellett: nem utazhatnak például prémium szolgáltatást nyújtó kocsiban, valamint hétfőtől péntekig reggel 7 és 9 óra között egyáltalán nem lehet őket a regionális vonatokon szállítani. Az állatoknak az „utazás a kutyával” opciót választva lehet jegyet venni, ha online vagy automatából vásárolunk.

Az ország másik vasúttársaságánál, az Italonál, mellyel alig hét óra alatt szelhetjük át az olasz csizmát, a maximum öt kilogrammos kutyák utazhatnak ingyen, szintén hordozóban, a nagyobb méretű kutyáknak szintén jegyet kell venni, de nekik akár külön helyet is lehet foglalni.

Ha autóval kelsz útra, ezt jó, ha tudod a kutyákról, ha pedig Európa legkutyabarátabb városait keresed, erre indulj.

(Forrás: Euronews, képek: Unsplash)

kisállat | vasút | macska | kutya | olaszország

FOLYTASD EZZEL

Ezért nem szabad értékelést írni egy szállodáról, ha rossz az idő

Ez a bájos spanyol falu hihetetlenül baráti bérleti díjakkal vár

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom