Close
Megérkezett a lista, ezek most a világ legjobb légitársaságai

Megérkezett a lista, ezek most a világ legjobb légitársaságai

Az ausztrál székhelyű repülésbiztonsági és termékértékelő ügynökség, az AirlineRatings.com közzétette éves összesítését a világ legjobb légitársaságairól.

A Qatar Airways immár másodszor szerezte meg az első helyet, amiben az AirlineRatings.com szerint nagy szerepe volt annak, hogy a cég a járvány alatt sem állt le, így a világ legnagyobb nemzetközi légitársaságává vált, és nem mellesleg hatalmas nyereséget könyvelhetett el. A vállalat elnyerte a közel-keleti és afrikai hosszútávú kiválóság díját is.

Az értékelésnél ugyanakkor nemcsak a jövedelmezőség döntött, hanem a légitársaságok flottájának kora, a környezetvédelmi és biztonsági teljesítmény, az utasok véleménye és a termékkínálat is befolyásolta az eredményeket.

A Qatar Airways-t az Air New Zealand követi, amely az elmúlt években hatszor került az AirlineRatings listájának élére, tavaly pedig ugyanígy a második helyen végzett. Idén a céget a legjobb premium economy és economy lehetőségeket kínáló légitársaságként is értékelték, és díjazták, mint a legjobb hosszú távú utazási opciót a csendes-óceáni térségben.

A harmadik helyet megszerző Etihad Airways az év legkörnyezetbarátabb légitársaságának címét is megkapta a kibocsátás csökkentése iránti elkötelezettsége miatt.

A negyedik helyen található Korean Air lett az év legjobb teherszállító légitársasága, valamint az ázsiai hosszú távú járatok kiválósága, míg az ötödik a legjobb első osztály és a legjobb társalgó díjával gazdagodó Singapore Airlines.

Szintén kiemelték 2022 legjobb fapados légitársaságait, de ezeket már nem rangsorolták külön. Allegiant Air, AirAsia, easyjet, Jetstar, Flair, Fly Dubai, Ryanair, Scoot, Southwest és VietJet Air. A listában idén már nem szerepel a Wizz Air.

A húsz legjobb légitársaság:

1. Qatar Airways
2. Air New Zealand
3. Etihad Airways
4. Korean Air
5. Singapore Airlines
6. Qantas
7. Virgin Australia
8. EVA Air
9. Turkish Airlines
10. All Nippon Airways

11. Cathay Pacific Airways
12. Virgin Atlantic
13. Japan Air Lines
14. JetBlue
15. Finnair
16. Emírségek
17. Hawaii
18. Air France/KLM
19. Alaska Airlines
20. British Airways

Nemrég kiderült az is, hogy melyik most a világ legjobb repülőtere, a legbiztonságosabb légitársaságok listáját pedig itt láthatod.

(Forrás: CNN, képek: Unsplash, Getty Images)

2022 | légitársaságok | legjobb | légitársaság

FOLYTASD EZZEL

Szinte sokkolta a turistát, amikor meglátta, mennyibe kerül egy üveg víz a hotel minibárjában

Ha Olaszországban dolgoznál, ezekben a munkakörökben érdemes próbálkoznod

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram