Close
Ez a légitársaság a segítségére siet a kevéssé szociális utasoknak

Ez a légitársaság a segítségére siet a kevéssé szociális utasoknak

Aki nem olyan leleményes, mint ez a férfi, az is elérheti, hogy ne üljenek mellé a repülőn.

A Qantas a belföldi útvonalain felajánlja utasainak a lehetőséget, hogy szabadon tartja a mellettük lévő ülést. Persze nem ingyen.

A Neighbour free vagyis Szomszédmentes élmény ára harminc ausztrál dollár (körülbelül nyolcezer-kétszáz forint) a legrövidebb útvonalakon,

és korlátozott számban áll rendelkezésre minden járaton. Az utasoknak 48 órával az indulás előtt ajánlják fel a lehetőséget. Ugyanakkor előfordulhat az is, hogy menet közben biztonsági okokból mégis szükség lesz arra az üres ülésre, ebben az esetben az árát visszatérítik.

Nem a Quantas az első, amelyik ilyen opciót kínál a kevésbé szociális utasoknak. 2017-ben az Etihad Airways olyan rendszert vezetett be, ahol a vevők licitálhattak az üres helyekre, vagyis ajánlhattak egy árat azért, hogy nem ültetnek melléjük senkit. Ha megfelelő összeget kínáltak, akár három üres ülést, vagyis egy egész üres sort kaphattak. 2021-ben az Emirates állt elő hasonló kezdeményezéssel, itt szintén akár három üres helyre is pályázhattak az érdeklődők, de csak a reptéren ajánlották fel nekik a lehetőséget kétszáz és hatszáz dirham (22 ezer és 66 ezer forint) közötti áron.

A Sri Lankan Airways szintén 48 órával az indulás előtt ajánlja fel az üres helyet, míg az Eurowingsnél tíz euróért lehet kiváltani a középső helyet.

A szűkös hellyel nemcsak azoknak van problémájuk, akik nem szeretnek beszélgetni a szomszédjukkal, hanem azoknak is, akik nem férnek el.

(Forrás: Independent, képek: Unsplash, Getty Images)

szomszéd | szomszédmentes | repülőülés | qantas

FOLYTASD EZZEL

Több mint 120 év után eltűnik Párizs egyik szimbóluma

Ez várhat ránk az idén a horvát és osztrák sípályákon

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram