A fedélzeti ételek hírneve meglehetősen kétes, az Air France ezen szeretne gyökeresen változtatni.
Július és október között új Michelin-csillagos menüsort vezet be hosszú távú járatainak utasai számára az Air France a La Première és a Business osztályokon.
A La Première-en kínált fogásokat Michel Roth díjnyertes séf tervezte és kizárólag francia ételeket tartalmaz. A nyolc fogás között előételek is megtalálhatók, így a választék valóban teljesnek mondható. Az étlapra felkerült a homár zöldspárgával málnás vinaigrette-el és a rozmaringos csirke is, amihez töltött cukkinit vagy szarvasgombás polentát kínálnak.
Az üzleti osztályon kérhető, szintén nyolc ételből álló menüt három Michelin-csillagot is begyűjtő éttermekben dolgozó séf, Anne-Sophie Pic állította össze. Az ott utazók többek között párolt marhahúst fogyaszthatnak szilva-chutneyval, de választhatják a sült csirkét is, amihez tönköly rizottót kínálnak és a marhapörköltet is édes, hagymás konsomméval.
Mindkét osztályon vegetariánus és vegán fogások is elérhetők. A fogásokat Jean-Marie Massaud francia tervező által megálmodott tányérokon szolgálják fel, a bor- és pezsgőkínálatot pedig a világhírű sommelier, Paolo Basso állította össze.
Az új menük tökéletesen megfelelnek a légitársaság azon kötelezettségvállalásának, miszerint 2022 végéig minden, Párizsból induló járatukon száz százalékban francia termékeket és alapanyagokat kínálnak. Az élelmiszer-pazarlás csökkentése érdekében a légitársaság kötelezettséget vállalt arra is, hogy jövő év elejére kivonja az egyszer használatos műanyagok kilencven százalékát a repülőgépek fedélzetéről.
(Forrás: RobbReport, fotók: Patrick Delapierre/Air France)
fedélzeti étel | michelin-csillag | fedélzeti menü | air franceA Loire-völgy, ahol a kétezer éves borkészítési hagyományok pazar építészeti megoldásokkal találkoznak
Három nyári étel, amit a szilva aranyoz be
