Jövő nyártól csökkentik azt a bizonyos ökológiai lábnyomot.
Az Air France és a Shell közös tervei szerint 2020. június 1-től fenntartható üzemanyagot használnak a San Francisco-i nemzetközi repülőtérről induló járatok esetében. A különleges üzemanyag-keveréket hagyományos és környezetbarát hajtóanyagok keverésével hozzák létre.
Az Air France, Shell és World Energy közöt létrejött együttműködés remekül megmutatja az iparág jövőbeli igényét egy széleskörűen alkalmazható, megfelelő utánpótlással biztosított, fenntartható légiüzemanyag iránt. A környezetbarát üzemanyag étkezésre alkalmatlan hulladék olajokból és zsírokból készül. A hajtóanyag megfelel a szakértők által felállított fenntarthatósági standardoknak, és megfelelően szállítható a repülőtér meglévő rendszerében.
A légitársaság becslése szerint az intézkedés tizenhat hónap alatt mintegy hatezer tonna szén-dioxidtól óvja majd meg a légkört.
Az Air France régóta támogatja a fenntartható üzemanyagot termelő szektor megalkotását, 2014-től dolgozik a feltalálókkal, tekintélyes összegeket fektetve kutatásokba. Nem csoda hát, hogy elsők közt alkalmaznak hasonló üzemanyagot a személyszállításban.
"A környezetbarát üzemanyagok kulcsszerepet játszanak fenntarthatósági törekvéseinkben, hiszen konkrét választ adnak korunk természetvédelmi problémáira. A kaliforniai kezdeményezés remekül példázza, hogy az állami intézkedések mennyire ösztönzően hatnak a helyi iparra, ha megteremtik a légitársaságok számára lehetőséget, hogy érdemben cselekedjenek. Közösségként kell tekintsünk a hasonló lépésekre, és ösztönözni azokat a világ minden táján" – mondta Anne Rigail, az Air France vezérigazgatója.
Ez is érdekelhet:
(Fotók: Getty Images, Unsplash)
repülés | ökológiai | lábnyom | shell | fenntartható | járat
Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban
Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!