Michelin-csillagos menüvel várja utasait ez a légitársaság

A fedélzeti ételek hírneve meglehetősen kétes, az Air France ezen szeretne gyökeresen változtatni.

Július és október között új Michelin-csillagos menüsort vezet be hosszú távú járatainak utasai számára az Air France a La Première és a Business osztályokon.

A La Première-en kínált fogásokat Michel Roth díjnyertes séf tervezte és kizárólag francia ételeket tartalmaz. A nyolc fogás között előételek is megtalálhatók, így a választék valóban teljesnek mondható. Az étlapra felkerült a homár zöldspárgával málnás vinaigrette-el és a rozmaringos csirke  is, amihez töltött cukkinit vagy szarvasgombás polentát kínálnak.

Az üzleti osztályon kérhető, szintén nyolc ételből álló menüt három Michelin-csillagot is begyűjtő éttermekben dolgozó séf, Anne-Sophie Pic állította össze. Az ott utazók többek között párolt marhahúst fogyaszthatnak szilva-chutneyval, de választhatják a sült csirkét is, amihez tönköly rizottót kínálnak és a marhapörköltet is édes, hagymás konsomméval.

Mindkét osztályon vegetariánus és vegán fogások is elérhetők. A fogásokat Jean-Marie Massaud francia tervező által megálmodott tányérokon szolgálják fel, a bor- és pezsgőkínálatot pedig a világhírű sommelier, Paolo Basso állította össze.

Az új menük tökéletesen megfelelnek a légitársaság azon kötelezettségvállalásának, miszerint 2022 végéig minden, Párizsból induló járatukon száz százalékban francia termékeket és alapanyagokat kínálnak. Az élelmiszer-pazarlás csökkentése érdekében a légitársaság kötelezettséget vállalt arra is, hogy jövő év elejére kivonja az egyszer használatos műanyagok kilencven százalékát a repülőgépek fedélzetéről.

(Forrás: RobbReport, fotók: Patrick Delapierre/Air France)

fedélzeti étel | air france | fedélzeti menü | michelin-csillag

FOLYTASD EZZEL

Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva

Sulciová Silvia interjú

Skót nyár a ködös budapesti belvárosban – Ilyen a 2023-as év whiskyje

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Íme, Dubaj másik oldala, amibe nagyon könnyen bele lehet szeretni
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom