Close
Ne dőlj be a „csepegtető“ árazásnak a foglalások során

Ne dőlj be a „csepegtető“ árazásnak a foglalások során

A repülőjegy– és szállásfoglalásnál gyakran előfordul, hogy az a jutányosnak tűnő ár, amit először látunk, csak töredéke az összes költségnek, és menet közben folyamatosan adódnak hozzá az extra díjak.

A szakértők csepegtetésnek nevezik ezt, mert apránként „csepegnek“ az első árhoz az újabb és újabb tételek. A legnagyobb trükk az egészben, hogy ha ily módon prezentálják az árakat, a vásárlók hajlamosak kifizetni a végösszeget, akkor is, amikor már látják, hogy az sokkal drágább, mint amilyennek elsőre tűnt. Eközben lehet, hogy léteznek más, olcsóbb opciók is.

A hotelek esetében például gyakran számolnak fel extra költséget a különböző szolgáltatások használatáért, mint az internet vagy az úszómedence. Ezért érdemes a hotel oldalán már előre tájékozódni az esetleges rejtett költségekről, például az adókról és egyéb díjakról szóló szekcióban.

Tipikusan gyakran látjuk ezt a csepegtetést a fapados légitársaságoknál, ahol a kedvező árú repülőjegy mellé megpróbálnak minden egyéb szolgáltatás igénybevételére rábírni minket, például ülőhelyfoglalásra, elsőbbségi beszállásra, még egy táskára.

A weboldalak gyakran különböző pszichológiai trükkökkel is próbálnak rábírni arra, hogy a drágább opciókat válasszuk, a manipulációt azonban könnyen kivédhetjük úgy, hogy több cég végső árait hasonlítjuk össze, és csak az alapján, nem az első belengetett ár alapján döntünk.

A hotellel vagy az Airbnb-vel jársz jobban? Ez a két kérdés segíthet dönteni.

(Forrás: CBS News, képek: Getty Images)

szállásfoglalás | rejtett költségek | túlárazás | foglalás | repülőjegy

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram