Close
Európa idén különösen népszerű és egy új trend is megerősödni látszik

Európa idén különösen népszerű és egy új trend is megerősödni látszik

Az európai utazások iránti nagy kereslet pozitívan érintette a Marriott és a Hilton második negyedévét.

Mint Leeny Oberg, a Marriott pénzügyi igazgatója elmondta, a szobánkénti bevételek Európában lettek a legnagyobbak a régiók közül, melyekben jelen van a hotellánc, és még a 2019-es szintet is meghaladták, január óta 57 százalékkal emelkedve.

Chris Nassetta, a Hilton vezérigazgatója is egyetért azzal, hogy az európai bevételek meghaladták a 2019-es szintet, ugyanakkor hozzátette, hogy az üzleti és csoportos utak iránt is nőtt a kereslet, különösen az Egyesült Államokban és Kanadában. Mint elmondta, az amerikai üzleti utazások szobánkénti bevétele júniusban rekordot döntött.

A Marriott vezérigazgatója, Tony Capuano azt mondta, hogy júniusban a hotellánc amerikai és kanadai, csoportos foglalásokra vontakozó szobánkénti bevétele csak egy százalékkal volt kevesebb, mint 2019 júniusában. Ugyanakkor hozzátette, hogy az üzleti utazások iránti kereslet mérsékeltebb ütemben növekszik.

Nassetta és Capuano is említett ugyanakkor egy érdekes trendet, méghozzá az utazások üzleti és szabadidős karakterének keveredését.

A cég utazásszervezői gyakran foglalnak úgy, hogy a céges kötelezettségek előtt vagy után még jusson néhány nap a pihenésre is.

Úgy tűnik, a magyarok utazási kedvét sem vették el a nehezítő körülmények, és egy meglepő utazási forma is tarol.

(Forrás: Travel Weekly, képek: Unsplash)

Európa | marriott | üzleti út | bevétel | hilton

FOLYTASD EZZEL

Egy távoli hely, amely a nap, a tenger és a karibi életérzés rajongóinak kedvence lehet

Új, váratlan trendet figyeltek meg a térképekkel kapcsolatban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram