Idegesítő szokásnak vetnek véget a brit reptereken

A reptéri biztonsági sorok gyakran akadnak el azért, mert valakinek a táskájában nagy flakon folyadékot vagy krémet találtak.

A brit reptereken azonban mindennek 2024-ben vége szakadhat, és attól kezdve a laptopot sem kell kivennünk majd a csomagból. Mindezt azok a fejlettebb technológiával rendelkező, a kórháziakhoz hasonló CT-szkennerek teszik lehetővé, melyek bevezetését a nagyobb brit reptereknek 2024 közepéig meg kell oldaniuk.

Tömött sorok a Heathrow-n idén nyáron

Az új, 3D-s eszközöket, amelyek a régi, kétdimenziós képet biztosító szkennerekkel ellentétben lehetővé teszik a csomagok bármely szögből történő átvizsgálását, a Heathrow-n és a Gatwicken tesztelik,

az új eljárás pedig nemcsak a várakozási időt, de a műanyaghulladékot is csökkentheti, miután az utasoknak nem kell külön nejlonzacskóba tenni például a kozmetikai szereket.

A technológiát egyébként az írországi Shannon repülőtéren már bevezették az idén, és el is törölték a száz milis szabályt. A repülőtér tájékoztatása szerint a változtatás hatására a felére csökkent a biztonsági átvizsgálás ideje.

Nem ez lesz az egyetlen nagyobb változás, amelyre a brit reptereken a következő években számíthatunk, miután jövőre szigorodnak az országba történő belépés feltételei, és a British Airways is egy új technológiát kezd tesztelni.

(Forrás: The Times, képek: Getty Images)

Nagy-Britannia | biztonsági ellenőrzés | laptop | heathrow | folyadékkorlát

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom